Bijgewerkt: 4 maart 2024

Provincie geeft subsidie voor 8 monumenten

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
16-02-2011

Alle objecten, vijf kerken, een molen, een toegangspoort en een praalgraf zijn zeer waardevol voor het cultureel erfgoed van Noord-Holland. In 2010 heeft de provincie veel subsidieaanvragen gekregen voor de restauratie van monumenten. 14 projecten hebben toen een bijdrage ontvangen. Gedeputeerde Sascha Baggerman: “Naast deze veertien projecten waren er nog acht, die ook voldeden aan de criteria.

Het gaat om zeven rijksmonumenten en een provinciaal monument en ze zijn dus van grote waarde voor ons erfgoed. Daarom krijgen deze projecten alsnog een subsidiebedrag. De werkzaamheden kunnen snel starten en dat betekent ook direct een impuls voor de werkgelegenheid.”

St. Urbanus  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2003)

De St. Urbanuskerk in Amstelveen krijgt subsidie van de provincie voor de restauratie van het kerkgebouw


Waardevolle objecten

-De St. Urbanuskerk (Bovenkerk) in Amstelveen wordt gerestaureerd ten bate van eredienst en brede publieke bestemming.

-Hetzelfde geldt voor de NH kerk in Zwaag en de RK Martinuskerk in Medemblik.

-In Heerhugowaard wordt de publieke toegankelijkheid van een 17e-eeuws praalgraf verbeterd door er een glazen ombouw omheen te maken.

-De Paaskerk in Zaandam krijgt een bijdrage om nooduitgangen te realiseren.

-Molen de Brakerpolder (Enkhuizen) investeert in het repareren van de vijzel en de OLV Hemelvaart in Nederhorst den Berg krijgt een betere toegang voor minder validen.

-De Protestantse Diaconie in Amsterdam gebruikt de subsidie voor de realisatie van een toegangspoort.

Laatste stap

Om de restauratie te realiseren hebben de aanvragers al een groot deel van het benodigde bedrag bijeengebracht. De bijdrage van de provincie bedraagt ruim 1 miljoen euro en is bedoeld als een ondersteuning in de laatste stap. In totaal investeert de provincie in de periode 2009-2012 ruim 16 miljoen euro in monumenten, musea en archieven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.