Bijgewerkt: 29 maart 2024

Onveilige verkeerssituatie aan de Amsterdamseweg rond nr. 311

Nieuws -> Informatief

Bron: Mieke Gorter
05-07-2022

Mevrouw Mieke Gorter bewoonster van de Mauritslaan heeft deze brief in de naam van 83 bewoners woonachtig op de Amsterdamseweg, Mauritslaan, Nassaulaan, Nassaupark, Prins Bernardlaan, Emmakade, Stadhouderslaan, Koningslaan, Julianapark, Koninginnelaan, Princesselaan naar het College B en W van Amstelveen gestuurd, de bewoners zullen een petitie ondertekenen die binnenkort wordt aangeboden aan het Gemeentehuis, Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen.

'Edelachtbare heer Raat,  Beste Herbert, Nu de portefeuilles verdeeld zijn en Verkeer onder jouw verantwoordelijkheid valt, richt ik mij tot jou, over een zeer delicate en gevaarlijke situatie:  Het oversteken van de Amsterdamseweg ter hoogte van nr. 311 is zeer onveilig omdat er geen zicht is op het aankomende verkeer. Wij, de bewoners van de Oranjebuurt *, vrezen voor de veiligheid van overstekende ouders en kinderen bij het halen en brengen van en naar het kinderdagverblijf en houden de Gemeente volledig  verantwoordelijk.

De beslissing van het college van B & W,  op 4 januari is toch niet lichtvaardig  genomen ? De heer Ellermeijer, heeft zich ook toen eerst persoonlijk op de hoogte gesteld van de situatie op de Amsterdamseweg rond nummer 311. De cc geadresseerden nu zijn dezelfde die toen ook door de heer Ellermeijer als cc  zijn verstuurd: Zijnde het voltallige college van B & W.

Ondanks het bestemmingsplan  van 2020, wat je vrij breed kan noemen, is op 4 januari 2022  echt besloten om vanwege de VEILIGHEID en de parkeerproblemen, uiteindelijk geen toestemming te verlenen voor de vestiging van een kinderdagverblijf op deze locatie.



Kinderopvang Partou, had toen al via makelaar Brockhoff een huurcontract getekend. De heer Ellermeijer heeft in zijn schrijven aan mij expliciet gemeld "dat de gemeente zich niet heeft vastgelegd en ook geen medewerking zal verlenen aan de vestiging van een kinderdagverblijf op deze locatie." Het volgende bericht verscheen in het Amstelveens Nieuwsblad van 13 april 2022 : Vergunning geweigerd  ( Reguliere Procedure ). Ongeveer 2 weken later heb ik contact opgenomen met de afdeling bouwen en vergunningen en gevraagd of er bezwaar was aangetekend tegen deze beslissing. Het antwoord was negatief, hooguit zou de juridische afdeling hier meer over weten. (die afdeling was echter telefonisch niet bereikbaar ).

Op woensdag 25 mei ontving ik ’n schrijven 'Namens het college van B en W’ Herstel weigeringsbesluit…tot mijn grote verbazing wordt er alleen gesproken over parkeernormen,  waar de locatie wel aan kan voldoen. Geen enkel woord over de onveilige situatie op de Amsterdamseweg met een flauwe bocht in de weg, waardoor het zicht op het verkeer daar minimaal is. Op vrijdag 17 juni 2022 werd ik er door buren op geattendeerd dat er 2 heren uitgebreid aantekeningen en foto’ maakten in de Mauritslaan . Ik vroeg hen of zij van de Gemeente waren, Neen was het antwoord, van Partou misschien ? een ontwijkend antwoord.

Ik stelde voor of zij met mij mee wilden lopen naar het einde van het pad lopende van de Oranjelaan naar de Amsterdamseweg, zodat zij zich zelf konden verwittigen van de gevaarlijke lichte curve in de weg , waardoor er geen vrij zicht is op aankomend autoverkeer. Daar hadden de heren helaas geen tijd voor. Toen ik zei dat wij, Partou, aansprakelijk zouden stellen voor alle desastreuze gevolgen die tijdens het brengen en halen van de kinderen zou kunnen optreden……. Het antwoord was….Oh neen, als de Gemeente de vergunning verleent is de Gemeente ten allen tijde verantwoordelijk, wij niet ! Deze uitspraak  zal u en het college van B & W toch wel heel erg aan het denken zetten ?

Als de verantwoordelijkheid bij de Gemeente ligt, zult u toch niet lichtvaardig omgaan met alle voorwaarden alvorens een beleidsplan uit 2020 te laten prefereren, boven de beslissing die jullie op 4 januari gezamenlijk hebben genomen. Wat verstaan we onder ‘de Gemeente’ ? het college van B & W, de gemeenteraad, de ambtenaren, maar ook de (verkeers) politie.

Herbert aangezien ’t voltallige College op 4 januari de  beslissing heeft genomen is het misschien ? ’n idee om met het college de plek persoonlijk te komen aanschouwen. In het vertrouwen dat de inhoud van deze brief zorgvuldig wordt gelezen en besproken binnen het College en daarbuiten, verblijf ik, met vriendelijke groet Mieke Gorter bewoonster van de Mauritslaan

* De bewoners woonachtig op de Amsterdamseweg, Mauritslaan, Nassaulaan, Nassaupark, Prins Bernardlaan, Emmakade, Stadhouderslaan, Koningslaan, Julianapark, Koninginnelaan, Princesselaan zullen een petitie ondertekenen die binnenkort wordt aangeboden aan het Gemeentehuis, Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen. Lees ook: In de Johanneskapel mag een kinderdagverblijf komen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.