Bijgewerkt: 28 maart 2024

MAB verkoopt hoofdkantoor Esprit Nederland

Nieuws -> Informatief

Bron: MAB Development Nederland
04-12-2009

MAB Development Nederland BV en Hannover Leasing GmbH & Co. zijn de verkoop overeengekomen van een kantoorgebouw op 'Het Parc' in Amstelveen. Het betreft het nieuwe hoofdkantoor van ESPRIT Nederland.

De bouw van het kantoor met ca. 5.700 m² verhuurbaar vloeroppervlak en 111 verdiept liggende parkeerplaatsen is in september 2009 van start gegaan. Vlak daarvoor, in augustus, sloten MAB Development en Esprit een huurovereenkomst voor dit nieuwe hoofdkantoor inclusief showroom in Amstelveen.

Esprit Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De fundering van het hoofdkantoor van Esprit op 24 september 2009 op het terrein van de voormalige buskruitfabriek 'De Oude Molen' in Amstelveen


“Deze transactie laat zien, dat er voor de juiste gebouwen met goede gebruikers op onderscheidende locaties, nog steeds goede prijzen kunnen worden gemaakt. Het vertrouwen dat Hannover Leasing heeft in gebruiker ESPRIT en de locatie van het kantoor vormen hier de weerslag van”, aldus Jeroen Galle Directeur Projecten, verantwoordelijk voor de kantorenportefeuille van MAB Development. “Het speciaal voor ESPRIT ontworpen gebouw en de gerealiseerde duurzaamheid – het betreft een CO2-neutraal gebouw - hebben een positieve invloed gehad op de verkoopwaarde,”

Het gebouw wordt onderdeel van de MAB Development ontwikkeling 'Het Parc' waar er plaats is aan meer dan 50.000 m² commerciële ruimten voor kantoren, showrooms en bedrijfsruimten met voorzieningen voor 700 verdiept liggende parkeerplaatsen. Dit alles op een geweldige zichtlocatie vanaf de A9.

Bij de verkooptransactie is Hannover Leasing geadviseerd door Colliers International. Loyens & Loeff werd door Hannover Leasing ingeschakeld voor het juridische advies naar aanleiding van deze transactie. MAB Development werd geadviseerd door Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn.

Ontwerp en realisatie

Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Bekkering Adams architecten. De bouw van dit project wordt uitgevoerd door Sprangers Bouwbedrijf uit Delft.

Hannover Leasing

Als lid van de Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale groep, HANNOVER Leasing GmbH & Co KG is een van de grootste initiatiefnemers van closed-end fondsen en een van de grootste leasebedrijven in Duitsland. Meer dan 48.200 beleggers hebben geïnvesteerd ongeveer EUR 8,3 miljard aan kapitaal in closed-end van de groep fondsen. De aanschaffingswaarde van het beheerd vermogen bedraagt meer dan EUR 15,5 miljard.

MAB Development

MAB Development - onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep - heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk en richt zich op de ontwikkeling van multifunctionele projecten. De organisatie werkt als partner samen met publieke en private partijen om te komen tot geïntegreerde oplossingen voor binnenstedelijke projecten waarin wonen, winkelen, werken en parkeren samenkomen. Kennis van de markt en ervaring als creatieve conceptontwikkelaar zijn hierbij belangrijke instrumenten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.