Bijgewerkt: 2 december 2021

Hoofdkantoor 'Esprit Nederland' wordt in Amstelveen gebouwd

Nieuws -> Informatief

Bron: MAB Development
25-09-2009

Op donderdag middag 24 september 2009 werd officieel gestart met de bouw van het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van ESPRIT Nederland. In augustus sloten MAB Development en Esprit een huurovereenkomst voor dit nieuwe hoofdkantoor inclusief showroom in Amstelveen.

Esprit Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Op het terrein van de voormalige buskruitfabriek 'De Oude Molen' komt het nieuwe hoofdkantoor van 'Esprit'


Het gebouw wordt onderdeel van de MAB Development ontwikkeling “Het Parc”. Het Parc biedt plaats aan meer dan 50.000 m² commerciële ruimten voor kantoren, showrooms en bedrijfsruimten met voorzieningen voor 700 verdiept liggende parkeerplaatsen. Dit alles op een geweldige zichtlocatie vanaf de A9.

Het kantoor met showroom voor ESPRIT bestaat uit een gebouw van 3 verdiepingen met ca. 5.700 m² verhuurbaar vloeroppervlak. Tevens worden er 111 verdiept liggende parkeerplaatsen gerealiseerd. De start van de bouw is voorzien in september 2009. De bouwtijd bedraagt ca. 14 maanden. Bij de verhuurtransactie is ESPRIT geadviseerd door Colliers International. DTZ Zadelhoff en Jones Lang LaSalle zijn door MAB Development betrokken voor de verhuur.

Esprit Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De tent, waar de medewerkers een presentatie kregen over hun nieuwe kantoor


Esprit Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Vlnr.: Cees van Boven, directeur van de ontwikkelaar MAB Development, Marco de Gier, directeur Esprit Benelux met Jan-Willem Groot wethouder economische zaken van de gemeente Amstelveen zijn klaar voor de actie: beton storten in de fundering


Ontwerp en realisatie

Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Bekkering Adams architecten. De bouw van dit project wordt uitgevoerd door Sprangers Bouwbedrijf uit Delft.

ESPRIT

Esprit profileert zich als een internationaal, jong lifestylemerk, dat haar klanten betaalbare luxe biedt, aansluitend bij de trends van het moment. De groep biedt 12 productlijnen met dames-, heren, tiener- en kinderkleding, alsook schoenen en accessoires. Daarnaast heeft het merk meer dan 40 licentiepartners, voor producten waaronder horloges, sieraden, parfum en woonartikelen. Esprit wordt verkocht in meer dan 40 landen via 650 eigen stores en meer dan 12.000 andere verkooppunten.

Esprit Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Met een knallende kanonschot konden de directeuren en de wethouder beginnen met het gieten van beton in de stalen constructie, dat later een drager wordt van het gebouw


Esprit Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Under construction!Esprit Amstelveen
(Foto MAB Development - 2009)

De 'bouwmeesters' hebben hun taak volbracht


Esprit Amstelveen
(MAB Development - 2009)

Impressie van het toekomstige hoofdkantoor van Esprit


Esprit Amstelveen
(MAB Development - 2009)

Het gebouw van een andere hoek


MAB Development

MAB Development - onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep - heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk en richt zich op de ontwikkeling van multifunctionele projecten. De organisatie werkt als partner samen met publieke en private partijen om te komen tot geïntegreerde oplossingen voor binnenstedelijke projecten waarin wonen, winkelen, werken en parkeren samenkomen. Kennis van de markt en ervaring als creatieve conceptontwikkelaar zijn hierbij belangrijke instrumenten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS