Bijgewerkt: 22 juli 2024

Margaretha van Borsselen
laan - Adresboek - 1935

Foto's -> Straatgezichten -> Margaretha van Borsselenlaan

Margaretha van Borsselenlaan -  Adresboek
(Amstelveenweb.com)

Bewoners in de Margaretha van Borsselenlaan in 1935

De berichtjes/herinneringen over de verschillende huisnummers, ontving Amstelveenweb.com van
de heer Bert Busscher die zelf als kind op nummer 22 woonde.

Op nummer 10 woonde de heer en mevrouw Beckeringh. Hij was groenteboer en samen met zijn echtgenote reed dagelijks met paard en groentewagen naar de deftige buurt in Amsterdam Zuid waar hij zijn klanten had.
Op nummer 20 woonde Mejuffrouw Lijesen en zij was de eerste schoonmaakster voor de Incassobank. Ze zei altijd: Dat is MIJN bank! Toen mevrouw was overleden nam haar dochter het werk over.
Op nummer 21 had de familie Giebing een paard en een luxe wagen zoals men die voor trouwerijen gebruikte.
Op nummer 22 woonde de familie Busscher, zie aldaar op nr 22. De verschillende namen op de adreslijst onder een zelfde huisnummer, waren inwonenden. Zo is dat bij de familie Busscher: M.A. Gross, dit was hun dienstmeid en M.C. Visser was de kinderverzorgster. Mevrouw Gross (een Duitse) trouwde een jonge boer die op de weg naar Uithoorn woonde. Zoon Bert Busscher (1931), had twaalf broers en zussen en emigreerde in 1956 naar Australië.
Op nummer 38 was de familie Portengen ook in het bezit van een paard met luxe wagen. Mijnheer Portengen had ganzen die hij iedere morgen naar de dijk bracht om ze te laten zwemmen in de Ring. 's Avonds haalde hij ze weer op!

Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com)

1935 - Bewoners van de Margaretha van Borsselenlaan tot en met nr 40


Lees de geschiedenis van de familie de Zwart – Klaver – Stoffels in de Margaretha van Borselenlaan

Heeft u nog foto's van één van de huizen met een verhaal van de bewoner uit die tijd, dan zou Amstelveenweb.com dit graag plaatsen. Stuur uw foto('s) en verhaal naar José van Amstelveenweb.com . Alvast hartelijk dank.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten