Bijgewerkt: 27 september 2022

Zomervakantie van 2016 in de Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
01-07-2016

Mad Science en Stopmotion. Zomervakantie in de bieb. Dat vergeet je nooit meer. Lekker veel doen staat voorop, want je leert het meest wanneer je plezier maakt en zelf ontdekkingen doet. Na het succesvolle Eureka! programma van vorige zomer kunnen kinderen ook deze zomer weer meedoen met de Mad Science Vakantiedagen. De gekke professors van Mad Science hebben voor bibliotheek Amstelveen Stadsplein weer twee mooie weekprogramma’s samengesteld; Mad en Crazy. Daarnaast kun je in de bieb alles te weten komen over het zelf maken van een stopmotion filmpje in de workshop Stopmotion: Ik ga op reis en ik neem mee. Dit kan zowel in Uithoorn als in Aalsmeer.

Tijdens de Mad Science Vakantiedagen gaan kinderen tussen de 6 en 12 jaar samen met de gekke professors op ontdekkingstocht in de wondere wereld van wetenschap en techniek. Mad Science probeert op deze manier kinderen al op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek. Bij het MAD programma (18 t/m 21 juli 2016) is geen dag hetzelfde! De kinderen leren over moleculen, atomen en chemische reacties, en maken hun eigen kneedgum om mee naar huis te nemen. De andere dag beleven ze een schokkende ervaring, met statische elektriciteit, stroomkringen, en andere stoere experimenten. Ook gaan ze als bioloog en ecoloog aan de slag met hun eigen ecosysteem. En tenslotte leren ze alles over de krachten die we gebruiken om te bewegen op aarde.Ook met het CRAZY programma (22 t/m 25 augustus 2016) hoeven wetenschappers in de dop zich geen dag te vervelen. Ze leren van alles over licht en geluid en maken een chemische zaklamp. De kinderen onderzoeken, testen en bouwen hun eigen machine en doen mee aan een race. Ze ontdekken hoe geheim agenten en detectives hun werk doen. Vervolgens sporen ze de verdachten op met vingerafdrukken en nog veel meer onderzoek. Ook leren ze over bruggen en structuren, en testen hun inzicht door een Romeinse brug in elkaar te zetten.

Elke dag staat er een ander thema centraal en valt er wat nieuws te beleven. De Vakantiedagen staan bol van educatieve, spannende en knettergekke experimenten. Plezier maken en lekker veel doen staan voorop, want je leert het meest wanneer je zelf iets ontdekt. Veel deelnemers hebben zich al gemeld voor een of meerdere dagen, dus schrijf wel snel in. Dat kan voor één, twee, drie of vier dagen. Kies daarbij voor week 29 of 34. Je kan natuurlijk ook voor allebei de weken inschrijven. Inschrijven kan voor € 50,- per dag, of € 175,- voor vier dagen via inschrijven.mad-science.nl

Maak je liever een bijzonder filmpje? De workshop Stopmotion is op dinsdag 19 juli 2016 van 10.00 uur tot 12.00 uur in bibliotheek Uithoorn en op donderdag 21 juli dezelfde tijd in bibliotheek Aalsmeer. De kosten bedragen € 12,50 en voor bibliotheekleden € 10,-In de voorverkoop geldt een korting van 1 euro. Kaarten voor deze workshop kunt u bestellen in een van de Amstelland Bibliotheken of via www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.