Bijgewerkt: 19 april 2024

Zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Cardanus / Oranje Fonds
14-03-2013

Stem dit weekend op de Oranje Fonds Kroonappels

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging van de Prins van Oranje en Prinses Máxima, organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Duizenden organisaties die iets betekenen voor de samenleving, hebben hun activiteiten voorgedragen. Tijdens het stemweekend op 15, 16 en 17 maart 2013 kunnen inwoners op de website stemmen op het beste of leukste initiatief in gemeenten.

Het Vrouwenplatform heeft een initiatief Hulp aan basisschoolkinderen aangemeld bij het Oranje Fonds en dit is zichtbaar de website www.kroonappels.nl  Het is nu van belang, dat Amstelveners gaan stemmen op dit initiatief. Het stemweekend begint op vrijdagochtend 15 maart (09.00 uur) en eindigt op zondagavond 17 maart 2013(20.00 uur).

kroonappels Amstelveen
(Bron Oranje Fonds - 2013)

Het logo van de Oranje Fonds Kroonappels, nu met groene blaadjes


Doel initiatief

Het gaat om hulp voor basisschoolkinderen uit gezinnen, waarvan de ouders niet oorspronkelijk Nederlands spreken. Deze ouders vragen om ondersteuning, omdat zij zelf niet voldoende hulp aan hun kind kunnen geven. Deze hulp wordt georganiseerd door het Interculturele Vrouwen Platform.

We zijn kleinschalig gestart met hulp aan huis. Omdat er meer ouders voor hun kind hulp vroegen is in 2011/2012 het initiatief uitgebreid in de Buurtkamer Keizer Karelpark. Hier komen elke woensdagmiddag 20 kinderen en 6 leerkrachten bij elkaar.

Betekenis initiatief

De zorg van ouders, dat hun kinderen door een tekort aan vaardigheid in het Nederlands achterop raken wordt serieus genomen. De kinderen merken, dat zij hulp krijgen. Zowel voor de ouders als de kinderen is dit een ondersteuning van de integratie. Feitelijk is dit een activiteit die op de school thuis hoort, maar door onderwijsbezuiniging ontbreekt daar vaak de mogelijkheid toe. Inmiddels gaat een dergelijk project in Wijkcentrum Alleman van start, met 16 kinderen en 6 leerkrachten.

Waarom willen wij willen

Omdat het heel belangrijk is, dat kinderen de steun krijgen die zij nodig hebben. Door dit project blijkt in andere wijken van Amstelveen hier ook behoefte aan te bestaan. Als dit project wint, wordt het geld besteed aan het uitbreiden van deze hulp over alle zeven wijkcentra van Amstelveen.

Oranje Fonds Kroonappels?

Het Oranje Fonds ondersteunt sociale initiatieven in het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen we met geld, met kennis en met contacten. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Ze zijn heel actief. Naast de jaarlijkse uitreiking van de Appeltjes van Oranje bezoeken ze elk regelmatig bijzondere initiatieven die door ons gesteund worden.

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert Oranje Fonds een speciale actie. Samen met iedereen in het Koninkrijk gaan ze op zoek naar de mooiste, beste, succesvolste en leukste sociale initiatieven. Zo wijzen ze, samen met u, de nieuwe Koning en Koningin de weg naar bijzondere maatschappelijke organisaties overal in het land. Voor de uiteindelijke winnaars is er € 50.000 beschikbaar én een Appeltje van Oranje.

Waar zijn we naar op zoek?

We zoeken naar de Oranje Fonds Kroonappels! Er zijn drie categorieën:

Buurt: we zoeken naar organisaties die iets bijzonders betekenen voor de buurt. Die een veelheid aan activiteiten hebben, die bijzondere mensen verbinden, die al jaren het kloppend hart zijn. Met ‘buurt’ bedoelen we natuurlijk ook dorp of wijk!

Jeugd: we zoeken naar organisaties die jongeren meer, of betere kansen bieden. Die zich inzetten voor hun ontwikkeling. Voor hun opvang. Voor hun welbevinden. En voor hun kansen in de maatschappij.

Helpende Hand: we zoeken naar organisaties waarbij ‘elkaar helpen’ centraal staat. Waarbij vrijwilligers zich inzetten voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, tijdelijk of langdurig. Of naar initiatieven, waarbij mensen zich collectief hard maken voor elkaar.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.