Bijgewerkt: 29 februari 2024

Zing Nederlands met me in de Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
05-12-2017

Deze maand staat in het teken van muziek en zingen in de Bibliotheek Amstelland. Zingen is een leuke manier om de taal de leren, en daarnaast gezond en gezellig. Bibliotheken in het hele land organiseren al langer 'Zing Nederlands met me' en ook in Paradiso wordt elke maand Nederlands met elkaar gezongen.

Komende zondag 10 december 2017 is de eerste editie van ‘Zing Nederlands met me’ in de Bibliotheek Amstelland op het Stadsplein. Kom ook zingen en leer nieuwe woorden en nieuwe mensen kennen. Ook voor mensen met Nederlands als moedertaal! Onder begeleiding van Tilde van Haaster en met muzikale ondersteuning van Anton Furnée. We zingen vanaf 14.00 uur tot 15.30 uur Nederlandse klassiekers en meezingers, van Annie M.G. tot André Hazes. Reserveren is niet nodig en deelname is gratis.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Daphne Janson, directeur van Bibliotheek Amstelland


Daphne Janson, directeur van de bibliotheek Amstelland: 'Via het Taalhuis bereiken we al een aantal jaar veel mensen die beter Nederlands willen leren spreken of schrijven. Sinds september is daar het Taalcafé bijgekomen, dat nog laagdrempeliger is en elke week door veel mensen bezocht wordt. Het lijkt ons daarom ontzettend leuk om nu ook ‘Zing Nederlands met me’ aan te bieden in de bibliotheek, en zo het plezier in taal nog verder te verspreiden.' Het Taalhuis Amstelland is opgericht in 2015 om te zorgen voor één laagdrempelig aanspreekpunt voor laaggeletterden, anderstaligen en vrijwilligers.

Het Taalhuis biedt veel. Van Taalcafé tot Taalcursus. Van Taalcoach tot Leeskring. Het Taalhuis bestaat uit Stichting Wereldbuur, Bibliotheek Amstelland, ROC van Amsterdam, Vrijwilligerscentrale Amstelland, Gemeente Amstelveen en Gemeente Aalsmeer, Stichting Lezen & Schrijven en Lions Club Mingle Amstelveen. Adres: Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen

Next Sunday December 10, 2017 will be the first edition of' Zing Nederlands met me' in the Amstelland Library on Stadsplein Amstelveen. Come sing and get to know new words and new people. Also for people with Dutch as their mother tongue! Accompanied by Tilde van Haaster and with musical support from Anton Furnée. We will sing Dutch classics and singing from 14.00 to 15.30 Dutch classics and sing-alongs, from Annie M. G. to André Hazes. Reservations are not required and participation is free.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.