Bijgewerkt: 21 juli 2024

Ziekenhuis Amstelland stelt niet-spoedeisende operaties en behandelingen uit tot 8 januari 2021

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
28-12-2020

'Het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. Dat merken we ook in Ziekenhuis Amstelland. Samen met de ziekenhuizen in de regio vangen we een toenemend aantal patiënten op. Helaas zijn we daarom genoodzaakt niet-spoedeisende operaties en behandelingen tot en met 8 januari 2021 te verschuiven naar een later tijdstip. Patiënten voor wie dit geldt, worden hier persoonlijk over geïnformeerd'- meldt het Ziekenhuis Amstelland.

Esther Agterdenbos, voorzitter Raad van Bestuur: 'Het moeten uitstellen van zorg blijft een nare boodschap. Sinds de start van de tweede golf hebben we steeds geprobeerd de reguliere zorg door te laten gaan en dat is tot nu toe gelukt. Niet alleen vanwege het toenemende aantal coronapatiënten, maar ook door verzuim onder het eigen personeel is het voor ons ziekenhuis -  en de ziekenhuizen in de regio – continu puzzelen om de roosters rond te krijgen.'

Welke zorg gaat door? Spoedoperaties, oncologische zorg, geplande keizersneden en overige niet-uitstelbare operaties gaan uiteraard door. Voor minder urgente operaties en behandelingen, kan de wachttijd oplopen. We begrijpen dat dit heel vervelend is voor de betrokken patiënten. Uiteraard proberen we de wachttijd zoveel mogelijk te beperken. 

Foto Amstelveen
(Foto Duncan de Fey - 2018)

Esther Agterdenbos, voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Amstelland


Niet gebeld? Dan gaat uw operatie of behandeling door. Per patiënt wordt zorgvuldig beoordeeld of een operatie of behandeling kan worden uitgesteld. Patiënten van wie de operatie en behandeling moet worden verplaatst, worden gebeld. Als u niet wordt gebeld, gaat uw operatie of behandeling gewoon door.

Polikliniek-afspraken gaan vooralsnog door. Anders dan in het voorjaar, gaan de polikliniek-afspraken nu wel door. Verwijst uw huisarts u naar ons ziekenhuis? Of heeft u een afspraak op de polikliniek? Schroom niet om naar Ziekenhuis Amstelland te komen. Bij een bezoek aan ons ziekenhuis staat de veiligheid voor u, en onze medewerkers voorop. Daarom zijn er aangepaste bezoektijden en gelden er specifieke maatregelen in Ziekenhuis Amstelland.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.