Bijgewerkt: 25 juni 2024

Ziekenhuis Amstelland ontving officieel het NIAZ certificaat

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
04-04-2013

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft deze week officieel het certificaat aan Ziekenhuis Amstelland overhandigd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Amstelveense ziekenhuis ontving Jacques Moors, voorzitter Raad van Bestuur het officiële document uit handen van Cees van Dun, directeur van het NIAZ.

Met dit keurmerk laat Ziekenhuis Amstelland zien, dat het veilig werkt en dat het continue bezig is met de verbetering van processen en de hoge kwaliteit van zorg. “Patiënten, samenwerkingspartners en verzekeraars kunnen er op vertrouwen, dat de veiligheid van patiënten en medewerkers deugdelijk en geborgd is”, vatte Cees van Dun het rapport samen.

NIAZ Amstelveen
(Bron ZHA - 2013)

Jacques Moors (r), voorzitter Raad van Bestuur krijgt het certificaat van Cees van Dun (l), directeur van het NIAZ overhandigd


“Het betreft een eerste accreditatie die geldig is tot 1 februari 2017”, legt Silvia Moonen, projectleider uit. “Wij zijn er enorm trots op. Door het toekennen van het kwaliteitskeurmerk blijkt, dat het NIAZ heeft gezien dat de zorgverlening in Ziekenhuis Amstelland voldoet aan de Kwaliteitsnorm Zorginstelling. Deze norm is ontwikkeld door kwaliteitsdeskundigen en vakmensen uit de zorg zelf.”

Volgens Silvia Moonen is het in toenemende mate van belang, dat een ziekenhuis aantoonbaar maakt, dat de zorg op orde is. “Dit is een ziekenhuis brede accreditatie, alle procedures en protocollen zijn getoetst. Aan verzekeraars en bijvoorbeeld patiëntenverenigingen kunnen we nu laten zien, dat we alles goed op orde hebben.”

“Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten. Ziekenhuis Amstelland ziet deze toetsing van het NIAZ dan ook als een positieve stimulans om te blijven verbeteren”, legt Moonen uit. Over een jaar vindt er opnieuw een toetsing plaats door het NIAZ, waarin Ziekenhuis Amstelland moet laten zien welke vooruitgang is geboekt op de verbeterpunten.

Om voor het kwaliteitskeurmerk in aanmerking te komen, is Ziekenhuis Amstelland in september 2012 uitgebreid getoetst tijdens een vierdaags bezoek van het NIAZ. Gelet is op de veiligheid en kwaliteit, aanwezigheid van een verbetercultuur en vasthouden van resultaten.

Tijdens het bezoek is niet alleen naar de zorgverlening gekeken. Ook is getoetst, hoe wordt omgegaan met de hygiëneregels. Hoe het ziekenhuis ervoor zorgt, dat medewerkers voldoende vaardig zijn en blijven in hun werk en hoe het verloop is van facilitaire- en ondersteunende processen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.