Bijgewerkt: 22 september 2023

Ziekenhuis Amstelland is opnieuw NIAZ geaccrediteerd

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
26-02-2017

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft vandaag, dat Ziekenhuis Amstelland de NIAZ Qmentum accreditatiestatus wederom voor vier jaar mag voeren. De NIAZ Qmentum accreditatie is het bewijs, dat het ziekenhuis er volledig op is gericht om kwaliteit en veiligheid voor patiënten en medewerkers te waarborgen. 'Wij zijn er vreselijk trots op, dat onze organisatie geslaagd is voor deze pittige kwaliteit- en veiligheidstoets van het NIAZ. De accreditatiestatus is een belangrijk ‘keurmerk’ en geeft het vertrouwen aan patiënten, verzekeraars en samenwerkingspartners, dat ons ziekenhuis een goed en veilig georganiseerde instelling is', zegt Ad Huijsmans, voorzitter van de Raad van Bestuur.

'Bovendien is het een aanmoediging om verder aan de ontwikkeling van kwaliteit te blijven werken. Op dat punt hebben we van het NIAZ in het rapport goede aanbevelingen gekregen.' 'De medisch specialisten, medewerkers en vrijwilligers in Ziekenhuis Amstelland zetten zich dagelijks vol passie in om onze patiënten de beste zorg te leveren in een aangename en veilige omgeving. Dat is onze primaire taak. Het NIAZ keurmerk is het bewijs, dat wij hier heel goed in slagen', aldus Silvia Moonen, adviseur Kwaliteit & Veiligheid van het ziekenhuis.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De hoofdingang van het Ziekenhuis Amstelland


Complimenten. Het behalen van het keurmerk is geen doel op zich. Ziekenhuis Amstelland zal zich blijvend inzetten om de zorgprocessen te verbeteren en heeft daarin nog een aantal uitdagingen te gaan. Voor de heldere strategie van het ziekenhuis, de samenwerking in de keten met huisartsen en medisch specialisten en de spirit, flexibiliteit en veerkracht van onze medewerkers in alle lagen van de organisatie had het audit team van het NIAZ complimenten. Het NIAZ ‘keurmerk’ is vier jaar geldig, waarna het ziekenhuis opnieuw zal worden getoetst.

NIAZ Qmentum? Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) maakt gebruik van het internationale accreditatieprogramma Qmentum. Daarbij staat de Q voor kwaliteit, en 'mentum' voor momentum: het is tijd voor kwaliteit. Dit programma is in 2007 ontwikkeld door Accreditation Canada en wordt inmiddels ingevoerd in 27 landen, verspreid over alle werelddelen, waar mensen wonen. Het NIAZ levert een bijdrage aan de borging en verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland en Vlaanderen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.