Bijgewerkt: 2 maart 2024

Yad Vashem en Google openen online Holocaust-archieven

Nieuws -> Informatief

Bron: Yad Vashem
26-01-2011

Yad Vashem en Google zijn partners geworden om de Holocaust-archieven te bewaren en online te delen.

Marking International Holocaust Remembrance Day, Yad Vashem en Google kondigden op 26 januari 2011 een samenwerking met de bedoeling het behoud vergemakkelijken van en de toegang tot 's werelds grootste historische collectie over de Holocaust.

Het archief staat in Jeruzalem en het is gewijd aan de documentatie, onderzoek, onderwijs en herdenking van de Holocaust. Met ingang van vandaag, wordt haar fotocollectie op grotere schaal toegankelijk voor mensen over de hele wereld om te zoeken en de foto's ontdekken op haar website en hun eigen persoonlijke verhalen en gedachten te delen.

Met ingang van vandaag, kunnen de bezoekers van de website 130.000 foto's uit het archief van Yad Vashem’s online bekijken in volledige resolutie. Dit is een eerste stap in de richting van de uitgestrekte Yad Vashem archief helemaal online te krijgen met de loop van de tijd.

Menora Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Een menora is een negen armige kandelaar en het is het oude symbool voor het Hebreeuwse volk en een van de oudste symbolen voor het Jodendom in het algemeen


Google heeft experimentele optische karakterherkenning (OCR)-technologie uitgevoerd om de uitvoering van dit project te verbeteren, waardoor de eerder moeilijker doorzoekbare documenten en hun online vindbaarheid is veel beter geworden.

Twee jaar geleden heeft Yad Vashem gestart met een YouTube-kanaal voor de presentatie van een serie video's van overlevenden van de Holocaust getuigenissen. De YouTube-kanaal is te vinden op www.youtube.com/yadvashem  . De collecties zijn te vinden op http://collections.yadvashem.org/photosarchive/en-us/photos.html

Yad Vashem?

Jad Wasjem (Hebreeuws: יד ושם, Engels: Yad Vashem) is het officiële monument van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Het monument staat in Jeruzalem. Jad Wasjem betekent gedenkteken (letterlijk: hand) en naam en is ontleend aan Jesaja 56:5 in de Bijbel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.