Bijgewerkt: 21 september 2023

Workshop filosoferen met je kind en boekpresentatie Vrijheid

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
14-04-2017

Wat zou uw antwoord zijn op deze vragen? 'Mamma, kunnen dieren denken?', 'Pappa, wat is belangrijker: eerlijk zijn, of niet kwetsen?', 'Oma, waarom is fantasie niet echt?'. Komt uw kind ook weleens met dit soort filosofische vraagstukken en zou u graag zo’n gesprek aan gaan, of meer willen verdiepen? Doe dan samen met uw kind mee aan de workshop van filosofe Sabine Wassenberg. In deze workshop leert Sabine u de eerste kneepjes van het filosoferen met kinderen. We oefenen ook direct samen met uw kind, dus handig als die meekomt… Samen filosoferen, samen oefenen en samen wijzer worden. Dat is wat filosofie ons geeft.

Foto Amstelveen
(Bron Sabine Wassenberg - 2016)

Drs. Sabine Wassenberg (1981) is filosoof. Ze voltooide haar studie wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Sabine werkt als kinderfilosoof, ze filosofeert met kinderen op scholen. Dit doet ze bij de organisatie WonderWhy


Sabine Wassenberg is al bijna 10 jaar lang ‘filosofiejuf’ op basisscholen in Amsterdam-West. Ze laat leerlingen denken en praten over de meest prangende onderwerpen. Daardoor leert ze veel over de denkbeelden van kinderen uit andere culturen en wordt zo stevig aan het denken gezet over haar eigen westerse waarden. ‘Die jaren filosoferen met kinderen hebben mij veranderd. Wat er in zo’n multiculturele klas gebeurt, is een afspiegeling van wat er ook in het groot gebeurt, in de samenleving en zelfs in de hele wereld.

In maart 2017 verscheen haar nieuwe boek Kinderlogica – filosoferen op een multiculturele school bij uitgeverij Lemniscaat. Dit boek stond de afgelopen tijd volop in de belangstelling. De workshop filosoferen met je kind is op zondag 23 april 2017 van 11.00 tot 12.30 uur in bibliotheek Amstelveen Westwijk. Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Prijs: € 12,50 en voor bibliotheekpashouders: €10,-. Eén kaartje is geldig voor ouder én kind (twee kinderen mag ook, mits dezelfde leeftijd). Voorkennis is niet nodig.

Boekpresentatie Vrijheid, om te worden wie je bent

Op 5 mei herdenken we de bevrijding van Nederland en vieren we onze vrijheid. Een vrijheid die in Nederland door veel mensen als vanzelfsprekend wordt ervaren. Toch zijn daar kanttekeningen bij te plaatsen en vragen over op te werpen. Praat mee en kom naar de boekpresentatie ‘VRIJHEID, om te worden wie je bent’ met Esther Jacobs, Tjàco La Lau, Joke Lamers en Joseph Oubelkas.

Foto Amstelveen
(Bron Esther Jacobs - 2016)

Esther Jacobs (1970), een Nederlands ondernemer. Jacobs studeerde bedrijfskunde op de Nyenrode Business Universiteit


Esther Jacobs (1970) wordt ook wel de ‘No Excuses Lady’ genoemd. Ze is internationaal (TEDx) spreker en schrijver van 21 boeken. Want hoe vrij zijn we werkelijk? En is vrij zijn en je vrij voelen hetzelfde? In hoeverre is vrijheid afhankelijk van externe omstandigheden? Kan je ook ‘gevangen’ zitten in te veel keuzevrijheid? En hoe zit het met andere levens, de overerving van leed in de familie, en vrijheid in andere culturen? Esther Jacobs heeft in samenwerking met uitgeverij van Brug een aantal markante Nederlanders gevraagd om in ‘VRIJHEID, om te worden wie je bent’ te vertellen wat die stelling voor hen betekent.

Verhalen die niet zo zeer bedoeld zijn als antwoord, maar als inspiratie. Misschien zetten ze ook jou aan na te denken over wie je werkelijk bent, over wie je wilt zijn, en dan na te gaan streven ongeacht de omstandigheden, waarin je zit. Programma boekpresentatie: Behalve met Esther Jacobs kunt u deze middag (hernieuwd) kennismaken met Tjàco La Lau, Joke Lamers en Joseph Oubelkas. Zij zullen vertellen, waarom ze aan dit boek hebben meegewerkt en hoe ze tegen het begrip vrijheid aankijken. Na de presentatie, die plaats vindt bij het podium in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein, zal er in het café van boekhandel Libris Venstra gelegenheid zijn tot napraten, boekverkoop en signeren. U bent van harte welkom op deze boekpresentatie. De toegang is gratis, maar aanmelden wordt prijs gesteld, zodat we rekening kunnen houden met uw komst. Datum: zondag 23 april 2017 van 15:00 tot 16:00 uur in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Napraten, boekverkoop en signeren vanaf 16:00 bij boekhandel Libris Venstra. Toegang gratis, maar reserveer wel een kaartje via de website van de bibliotheek: www.debibliotheekamstelland.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.