Bijgewerkt: 24 juli 2024

Workshop creatief schrijven over reiservaringen in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
19-08-2016

Na een boeiende, indrukwekkende, spannende of mooie (reis)ervaring vraag je je wellicht af, hoe je deze ervaringen goed op papier krijgt en hoe je ze levend houdt. Lukt het om dat zo te doen, dat anderen met je meeleven en de ervaringen mee-beleven? Hetty Kleinloog (1958), scenario- en toneelschrijver, tekstdichter, dramadocent en regisseur gaat samen met jou aan de slag en leert je hoe je dit doet.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2016)

Hetty Kleinloog


In haar workshop ‘schrijven over (reis)ervaringen’ leert Hetty de deelnemers meerdere ambachtelijke kneepjes van het schrijversvak. Je hebt geen ervaring, of voorkennis nodig. Als geen ander weet zij hoe je het beste uit jezelf kunt halen. ‘De ervaring leert, dat mijn workshops omvliegen en dat de deelnemers na afloop een hoofd vol informatie, een hart vol inspiratie en een ervaring rijker zijn’, aldus Hetty.

Sinds 1988 schrijft zij toneelstukken voor diverse gezelschappen en schrijft als tekstdichter voor muziektheatervoorstellingen als Tita Tovenaar en Kinderen voor Kinderen. Voor televisie schrijft zij o.a. mee aan series als ONM, Lotte (Talpa) en Spangas (NCRV). In 2014 verscheen van haar hand het Spangas boek Vuurwerk. Vanaf 2010 geeft zij diverse cursussen Creatief Schrijven in de Bibliotheek Amstelland.

De cursus ‘schrijven over (reis)ervaringen’ is op zondag 28 augustus 2016 van 14.30 uur tot 17.00 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Deelname kost € 32,50 en voor bibliotheekleden € 22,50. Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland Bibliotheken of via www.debibliotheekamstelland.nl

Noot voor de redactie: op de foto: Hetty Kleinloog. Voor meer informatie over dit persbericht: de Bibliotheek Amstelland, Victor van Honk Marketing en Communicatie, tel. 020-6414126, e-mail v.van.honk@debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.