Bijgewerkt: 26 september 2023

Woonbond vertegenwoordigt nu helft van alle huurders

Nieuws -> Informatief

Bron: Woonbond
25-08-2011

De Nederlandse Woonbond beleeft een historisch moment. Huurdersvereniging Ookbions uit Hengelo zorgt er met zijn kersverse lidmaatschap voor, dat de Woonbond nu 50 procent van alle huurders vertegenwoordigt. Woonbondvoorzitter Jan Laurier: ‘Vanaf heden spreekt de Woonbond namens ruim 1,5 miljoen huurders en woningzoekenden.’

Woonbond heeft unieke positie

Dat de Woonbond blijft groeien is in de Nederlandse verhoudingen uniek. Bijna elke vereniging kampt met een teruglopend aantal leden. De Woonbond daarentegen groeit. Die groei lag de afgelopen jaren rond de 2,8 procent. Op grond daarvan voorspelde Laurier bij de viering van het twintigjarig jubileum van de bond in november vorig jaar al dat het 1,5 miljoenste lid in 2012 kon worden verwacht.

Huurflat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Een flat in Amstelveen met huurwoningen


Nu het zover is, kan hij zijn geluk niet op. ‘Dit bewijst dat de Woonbond het goed doet. Dat huurders de manier waarop we hun belangen behartigen weten te waarderen en dat ze blij zijn met de ondersteuning die wij bieden voor het dagelijkse werk van huurdersorganisaties.’

Een vereniging van individuele huurders en huurdersorganisaties

Ookbions in Hengelo is een huurdersvereniging die zo’n 13.000 huurders van woningcorporatie Welbions vertegenwoordigt. In totaal zijn 547 organisaties bij de Woonbond aangesloten.

De Woonbond kent twee soorten lidmaatschap, het persoonlijk lidmaatschap voor individuele huurders, en het lidmaatschap voor huurdersorganisaties. Het grootste deel van de achterban wordt georganiseerd via plaatselijk huurdersorganisaties, die in het hele land actief zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.