Bijgewerkt: 23 juli 2024

Woning gesloten wegens illegale prostitutie in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
02-08-2022

Op 2 augustus 2022 liet burgemeester Tjapko Poppens een woning aan de Rembrandtweg in Amstelveen sluiten voor een periode van drie maanden vanwege illegale prostitutie.

Op 14 juli deed de politie een instap in de woning na meldingen uit de buurt over overlast wegens vermoedelijke prostitutie. De politie trof een illegale seksinrichting in het pand aan met een dame die verklaarde daar te zijn ten behoeve van prostitutie. Burgemeester Tjapko Poppens: 'Met de sluiting van de woning wil de gemeente overlast door illegale prostitutie in de buurt tegengaan en voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. In Amstelveen willen we geen illegale prostitutie. Daarom is de woning gesloten. Daarbij willen we met de huidige krapte op de woningmarkt dat woningen gebruikt worden om in te wonen.'

Foto Amstelveen
(Bron Politie Amstelveen - 2022)

De illegale prostitutie is aangepakt


Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals drugshandel, productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel. Heeft u signalen of een vermoeden van criminele activiteiten, meld het bij de politie via 0900 – 88 44 of bij Meld Misdaad anoniem via 0800 - 7000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.