Bijgewerkt: 28 mei 2023

Illegale prostitutie werd in Amstelveen aangepakt

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
15-07-2022

Na een anonieme tip bij de Gemeente Amstelveen hebben wij op donderdag 14 juli 2022 samen met toezichthouders Basisregistratie personen (BRP) een woning onderzocht – meldt het Politie Basisteam Amstelveen op hun Facebook pagina

Bij het aanbellen viel ons op dat er een vrouw half naakt open deed en dat er direct veel warmte uit de woning kwam. De woning was niet echt ingericht als woning maar eerder als kantoor / werkruimte. Ook stonden er geen personen ingeschreven of geregistreerd bij de gemeente. We hebben het dan over een #spookwoning. Er was wel een bed aanwezig, een voorraad condooms en glijmiddel. Een groot contant geldbedrag, ruim € 7000,- bevestigde ons vermoeden; hier is sprake van illegale prostitutie.

Foto Amstelveen
(Bron Politie Amstelveen - 2022)

De illegale prostitutie is aangepakt


De vrouw is door ons verhoord als verdachte van witwassen. Zij had geen toestemming van de gemeente om dit werk te doen en stond ook niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het geld is in overleg met de officier van justitie in beslag genomen. Bij controle van het paspoort zagen wij dat de 33-jarige vrouw uit Colombia kwam. Zij bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hierop is haar paspoort ingenomen en overgedragen aan collega’s van de AVIM (Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel). Zij zal zich daar later moeten melden.

We doen verder onderzoek naar de eigenaar van de woning en de omstandigheden waaronder deze verhuurd werd. Ook krijgt de eigenaar een ‘last onder dwangsom’ opgelegd omdat de woning niet werd gebruikt om te wonen. We zijn blij met deze anonieme tip. Illegale prostitutie is niet altijd vrijwillig. Soms gaat het om (minderjarige) meisjes, vrouwen of transgenders die uit het buitenland naar Nederland gehaald worden om hier illegaal te werken. Soms moeten ze hun paspoorten inleveren, onder dwang werken en hun verdiensten afstaan aan hun ‘werkgever’. Als dat gebeurt hebben we het over een mensenhandel en seksuele uitbuiting en daar staan zware straffen op.

Vermoed je dat er in jouw omgeving illegale prostitutie plaatsvindt? Laat het ons weten. Bel ons via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem Bel 0800-7000 of maak online een melding op www.meldmisdaadanoniem.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.