Bijgewerkt: 20 juli 2024

Winterkoninkje 'Klein Jantje' beleeft nieuwe avonturen

Nieuws -> Informatief

Bron: Astrid van Ballegoy
26-10-2020

Klein Jantje, het winterkoninkje dat de hoofdrol speelt in een reeks prentenboeken, heeft weer een nieuw avontuur beleefd. De makers van Klein Jantje, het Amstelveense stel Stijn Broeder en Wanda Bosbaan, hebben onlangs hun derde boek uit de Klein Jantje-serie uitgebracht. Stijn illustreert de avonturen van het vriendelijke vogeltje en zijn dierenvriendjes en Wanda schrijft de teksten. De nieuwe kinderboekenreeks wordt enthousiast ontvangen en is inmiddels verkrijgbaar bij elke (online) boekhandel in Nederland en België.

Foto Amstelveen
(Bron Stijn Broeder en Wanda Bosbaan - 2020)

De makers van Klein Jantje: Stijn Broeder en Wanda Bosbaan


De makers van Klein Jantje. Stijn Broeder en Wanda Bosbaan zijn al 38 jaar samen en wonen in Bovenkerk. Stijn is na het Keizer Karel College en de Rietveld Academie (Lutmastraat) vooral werkzaam geweest als ontwerper en meubelmaker. Sinds enige tijd heeft hij zijn oude beroep als illustrator weer opgepakt wat heeft geresulteerd in de Klein Jantje-prentenboekjes. Wanda heeft in 1987 de opleiding HBO-jeugdwelzijnswerk voltooid en werkt sindsdien als HBO-pedagogisch medewerker op een voorschool in Amsterdam. Daarnaast is zij trainer Beweegkriebels en coach Gezonde Kinderopvang.

De creativiteit van Stijn gecombineerd met de pedagogische kennis van Wanda zorgen ervoor dat de Klein Jantje-boekjes perfect aansluiten bij de belevingswereld van kinderen vanaf 2 jaar. De prentenboeken zijn ook uitermate geschikt om voor te lezen in voorscholen, kinderopvang  en in de kleuterklas. Wanda verzorgt ook voorleessessies. Zij heeft bijvoorbeeld voorgelezen in de Amstelveense boekhandel Venstra en in diverse andere boekenwinkels en scholen in de regio Amsterdam. Tijdens het voorlezen maakt Wanda gebruik van voorleesplaten.

Foto Amstelveen
(Bron Stijn Broeder en Wanda Bosbaan - 2020)

De boekomslag van 'Klein Jantje is jarig'


Waarom Klein Jantje? Het idee van Klein Jantje ontstond doordat de oma van Stijn het winterkoninkje in haar tuin Klein Jantje noemde. Deze naam kreeg het pittige vogeltje in de volksmond omdat het zo klein en licht is. Hoofdpersoon Klein Jantje in de prentenboeken is een jong, naïef en lief vogeltje dat met een open blik samen met zijn vriendjes de wereld ontdekt. In het eerste boekje uit de serie heeft Klein Jantje het koud en gaat hij al zijn vriendjes langs om te vragen of zij het ook koud hebben. De vriendjes raden hem allerlei verschillende kledingstukken aan.

In het tweede deel heeft Klein Jantje het warm en bezoekt hij opnieuw al zijn dierenvriendjes. Deze keer adviseren ze hem te gaan zwemmen, maar wat doet Jantje? In het nieuwste boek wil Klein Jantje graag spelen met zijn vriendjes, maar zij hebben geen tijd. Klein Jantje heeft niet in de gaten dat zij allemaal druk bezig zijn met de voorbereidingen voor zijn verjaardagsfeestje. Stijn en Wanda laten weten dat Klein Jantje nog veel meer avonturen gaat beleven. Zo wil het vogeltje graag nog een keer op reis en naar het circus. Bezoek voor meer informatie www.stijnbroeder.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.