Bijgewerkt: 27 februari 2024

Winterfestival 2017 in Ouderkerk aan de Amstel

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Stichting Promotie Ouder-Amstel
11-12-2017

Zaterdag 16 december 2017 vindt voor de 6de keer het Winterfestival plaats in het dorpshart van Ouderkerk aan de Amstel. Het festival vindt plaats van 14.00 uur tot 20.00 uur op het Kampje in Ouderkerk aan de Amstel, het dorp dat in de wijde omgeving bekend staat als een culinaire oase. De organisatie is in handen van Stichting Promotie Ouder-Amstel, de plaatselijke Lions, de gemeente en de BIZ. Samen hebben zij de handen ineen geslagen om er een spetterend en culinair kerstspektakel van te maken!

Winter Festival met Culinaire hoogtepunten. Het Kampje wordt op 16 december omgetoverd tot een echte ’Winter Proeverij’. Met diverse lokale horecabedrijven die ieder een eigen culinair hoogtepunt presenteren. 'Met proeverijen van bakkerij Out, restaurants de Banq, Jaimie van Heije, de Kruidfabriek by Lute, Loetje, de Oude Smidse, pizzarestaurant NAPA en café de Vrije Handel, is er voor elke smaak en tijdstip iets te vinden', aldus Irene van Beek van café De Vrije Handel.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Promotie Ouder-Amstel - 2017)

De flyer van het Winterfestival 2017 in Ouder-Amstel


Kerstmarkt en activiteiten voor kinderen. Naast deze culinaire hoogtepunten zijn de lokale scholen (het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool) evenals de kinderopvang (SKOO) aanwezig om voor de kinderen en jeugd vermaak te bieden middels oud Hollandse spelen, marshmallow chocolade dipping en de verkoop van zelfgemaakte kerstkadootjes en kaarten. Ook de Stichting Derde Wereld, de Plus Markt, Maschinka, Furetti, Sprey, Sies Home, de Gemakswinkel aan de Amstel, Gijs de Haan, Bries, de Lions, de Rabobank, Studio Bells en Ambrozijn zijn op de markt vertegenwoordigd met fraaie producten, loterijen met mooie prijzen en door semiprofessionele vrijwilligers gemaakte unieke kersttukjes. De gehele markt is sfeervol verlicht en uiteraard ontbreken de schapen uit de kerststal niet. Voor beschutting bij slecht weer en verwarming wordt gezorgd. De toegang en het parkeren zijn gratis.

Culinaire Winter Tour vanuit plaatselijke top horeca en restaurants. Het Winter Festival is open vanaf 14.00 uur met zo’n 20 kramen op het Kampje. Vanuit de horeca kan men diverse mini-diners nuttigen en meedoen aan de glühwijn proeverij. 'Door de aanwezigheid van de scholen, de kinderopvang en lokale ondernemers wordt het echt een evenement ván en vóór het dorp' aldus Van Beek.

Winter Festival in teken Goede Doel. Zoals elke jaar gaat een deel van de opbrengst van het Winterfestival naar een goed doel. 'Dit jaar is gekozen voor meerdere goede doelen in het dorp zoals het lokale zwembad. Een uniek zwembad dat een belangrijke functie voor de jeugd en voor ouderen in het dorp heeft, een instelling die we graag steunen,' zegt Bas Filippini van de Lions.

Programma

14.00 uur:                   Start van het winterfestival

vanaf 14.15 uur:         Christmas-vocals, gekleed in een traditionele Dickens outfit. Zij zullen meerdere malen optreden tijdens het Winterfestival en a capella zingen.

15.00-20.00 uur:         Optredens van One Two 47, Namens de Dames, The Monday Singers, Bart & Sanne, Johnny & The Gangsters en Danillo op het podium

20.00 uur                    Trekking hoofdprijs Ouderkerker Kerst Loterij!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.