Bijgewerkt: 27 november 2021

Wijn- en delicatessenzaak The WineKitchen at Home geopend in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb/The WineKitchen at Home
03-02-2020

Op zondagmiddag 2 februari 2020 werd een nieuwe winkel de wijn- en delicatessenzaak The WineKitchen at Home aan de Stationsstraat 16 in Amstelveen onder enorme publieke belangstelling geopend. Het is een hernieuwd en derde initiatief van de eigenaren Jessica en Remco Snoek van de succesvolle restaurants The WineKitchen (Dorpsstraat) en The WineKitchen at Sea (Ouderkerkerlaan). In The WineKitchen at Home bestaat het assortiment uit wijnen en allerhande delicatessen die mooi bij die wijnen passen, maar ook delicatessen 'die op zichzelf gewoon te lekker zijn om niet naar Amstelveen te halen', zo verklapten de eigenaren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

WineKitchen at Home aan de Stationsstraat 16 in het Oude Dorp van Amstelveen


Bij The WineKitchen at Home zullen ook regelmatig verrassende nieuwe wijnen worden gelanceerd. 'The WineKitchen at Home wordt daarnaast een winkel, waar regelmatig thema-proeverijen, workshops en events worden georganiseerd, over alles dat met wijnen, delicatessen en culinair genieten te maken heeft', aldus Jessica. Proeven aan de keukentafel dus. In december 2019 ging The WineKitchen at Home eerst samen met Wijnhandel ‘t Oude Dorp warmdraaien, om vervolgens in januari 2020 zelfstandig als The WineKitchen at Home verder te gaan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

De kelder is ook opgeknapt en hier kunnen vergaderingen worden georganiseerd


Enkele jaren geleden werd 'The WineKitchen at Home' al gelanceerd. De zaak maakte destijds plaats voor door De Gouden Ton, die later werd getransformeerd tot Wijnhandel 't Oude Dorp. 'Een paar jaar ouder, een paar jaar wijzer en inmiddels met een volwassen team gaan wij met dezelfde energie en enthousiasme onze fijne winkel in het Oude Dorp van Amstelveen weer nieuw leven in blazen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Het winkelgedeelte van WineKitchen at Home nog helemaal leeg, maar een uur later
konden de mensen niet meer rondlopen zo druk werd het


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Remco Snoek vertelt aan journalist Johan Bos: 'We hadden het pand sinds 1 januari 2020 en nu open. De bedoeling is wijnhandel, we worden geen Gall en Gall en kiezen de wijnen uit vanuit het restaurant en dan zijn we niet gelieerd aan een label. We verkopen ook wat producten die men thuis kan gebruiken met de wijn en wat we niet verkopen, nemen we mee naar het restaurant en wordt daar gebruikt. Zero verspilling dus!'


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Vlnr.: Bianca van den Berg, Claudio Mancinelli voorzitter van VVD-Amstelveen, Remco Snoek en Edo Kamping
wachten op de gasten


Remco Snoek mede-eigenaar van de drie WineKitchens in Amstelveen verwelkomde alle aanwezigen: 'Dames en Heren, welkom allemaal. We zijn natuurlijk ontzettend trots en leuk dat jullie hier allemaal gekomen zijn bij de opening van the WineKitchen at Home. Ik geef graag het woord aan Herbert Raat (VVD) wethouder, de steun en toeverlaat van heel Amstelveen, maar ook van ons!'

Wethouder Raat vervolgde: 'Dank je wel Remco. Dames en Heren goedemiddag allemaal. Fijn dat jullie er allemaal weer zijn, een hele mooie groep van mensen. We gaan iets bijzonders doen vandaag in Amstelveen in het Oude Dorp. Ik wil even terug naar tien jaar geleden. Tien jaar geleden bestond het Oude Dorp ook, maar niet in de vorm zoals het nu is. Remco belde me een keer op en zei “kom eens een keer kijken, want samen met Jessica ga ik een kleine zaak openen.” Toen ben ik er geweest, er zat nog geen vloer in. Toen zei hij “daar komt een bar en het wordt een Wine Kitchen en iedereen vindt dat geweldig.” Ik dacht het wordt niks, maar zei ook niks.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Wethouder Raat spreekt de aanwezigen toe. Naast hem staan Edo Kamping de voormalig chef-kok van WineKitchen at Sea,
Jessica en Remco Snoek en Bianca van den Berg


Het leuke was, het was 2008 of 2009, de crisis was net uitgebroken, niemand durfde te ondernemen en deze twee mensen hebben gewoon hun nek uitgestoken. Zij hadden een idee, niet uit New York of Milaan, maar een eigen idee. Een beetje uit het oosten, een beetje uit het westen en dat bij elkaar gebracht en vooral gekeken wat Amstelveen nodig heeft. The Wine Kitchen heeft gewerkt heeft als een sneeuwbal waardoor het Oude Dorp één van de leukste plekken van Westelijk Nederland is geworden en het wordt alleen maar beter. Ook dankzij onze wethouder Floor Gordon (D66) Economische Zaken natuurlijk, die er dagelijks voor zorgt en alles goed in de gaten houdt. Floor en ik liepen een tijdje geleden hier door de straat en toen werd er hard gewerkt. Ik zie een paar bekende gezichten die hier aan de slag waren en iedereen heeft het aldoor maar over duurzaamheid en circulaire economie, maar deze vier mensen snappen het echt. Elke plank is echt hergebruikt en dat ziet u daar aan deze kant en beneden ook. Dat vind ik het leuke, jullie doen het gewoon ook, praten er niet over, maar regelen het allemaal. Ik wilde ook nog iets anders over duurzaamheid zeggen, dat schoot me te binnen toen we hier naar toe reden. Iedereen zegt altijd automatisch dat als iets goed gaat het naar je toe komt rollen, zo gaat het nu eenmaal. Dat is niet het geval, het gaat er om dat je goede ondernemers bent en jullie zijn ontzettend goede ondernemers.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Bas Zwart raadslid van VVD-Amstelveen in gesprek met Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken


Waar jullie ook voor zorgen, dat is echt een bijzonder iets, dat je medewerkers er ook lol in hebben en dat die ook die gastvrijheid hebben. Dat is iets, waar ik jullie ontzettend voor wil bedanken, want wij als gemeentebestuur maken er heel veel gebruik van en hebben er ook heel veel plezier van. Voor al jullie medewerkers wil ik een heel hartelijk applaus. Als gemeente komen we vaak en staan we natuurlijk met lege handen en drinken een glaasje mee, maar voor de verandering, ook namens het hele college van B en W en collega wethouder Rob Ellermeijer (zijn vrouw is jarig) hebben we iets meegenomen. Het is van een markante persoon hier uit het Oude Dorp, Jan Verschoor, een kunstwerk en ik hoop dat jullie het een mooi plekje geven in de zaak.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Een glazen hart, het cadeau van het College B en W van Amstelveen met zorg behandeld


Er moet een officiële openingshandeling zijn dus laten we het glas heffen en proosten op deze vier mensen, heel veel succes en geluk en maak er wat moois van.' Applaus volgde. Terwijl iedereen net weer met elkaar in gesprek wilde klonk er een enorme knal van een ontkurkte fles en iedereen schrok zich te pletter.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Na de toespraak van wethouder Raat proost bijna iedereen met wijn op het succes van de nieuwste winkel van Amstelveen


De redactie van Amstelveenweb.com ging weer huiswaarts, maar het openingsfeest van The WineKitchen at Home ging nog een tijdje door. Wij wensen de eigenaren veel succes met de nieuwe zaak!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Marri-Anne Koudijs met Ger Overmars, haar echtgenoot, in gesprek met wethouder Raat
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS