Bijgewerkt: 4 maart 2024

Wi-Fi in KLM en AIR FRANCE vliegtuigen

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
12-06-2012

In 2013 introduceren KLM en AIR FRANCE mobiel dataverkeer tijdens de vlucht - Een wereldprimeur: internet en datacommunicatie aan boord - Proefperiode op langeafstandsroutes vanaf februari 2013

Tijdens uw vlucht browsen op het web, of een live-uitzending bekijken wordt werkelijkheid aan boord van KLM- en AIR FRANCE-vluchten. In samenwerking met Panasonic introduceren de twee luchtvaartmaatschappijen gezamenlijk een inflight service voor mobiel dataverkeer op hun langeafstandsvluchten. De testfase start begin 2013.

Met deze service kunnen klanten contact onderhouden met de rest van de wereld via sms-berichten, e-mails en een internetverbinding, en uiteindelijk ook via live-uitzendingen van tv-programma’s. Dankzij deze technologie bieden KLM en AIR FRANCE hun passagiers tijdens de vlucht toegang tot een ongekend aanbod aan mogelijkheden voor dataverkeer.

wifi Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Fly with Wi-Fi!


Op de speciaal ontworpen inflight website worden uiteenlopende diensten gratis aangeboden, waaronder het laatste nieuws, tv-zenders en relevante informatie over de luchtvaartmaatschappij en de bestemming.

In 2013 wordt de nieuwe service getest tijdens vluchten met twee Boeing 777-300’s, een van elke luchtvaartmaatschappij. Gedurende deze periode kunnen passagiers tegen een vast tarief gebruikmaken van internet via hun smartphone, laptop of tablet met Wi-Fi.

Daarnaast kunnen ze hun mobiele telefoon gebruiken voor dataverkeer, ongeacht hun reisklasse. Wij vragen de klanten om feedback te geven, hun verwachtingen te delen en suggesties te doen om de nieuwe service te verbeteren. Deze input wordt gebruikt voor verdere toepassing van de service in de toekomst.

“In het dagelijkse leven hebben onze klanten continu de mogelijkheid om online te zijn. Deze test is de eerste stap van de langetermijnstrategie van KLM en AIR FRANCE om inflight services voor mobiel dataverkeer aan te bieden op onze langeafstandsvluchten. Wij investeren graag om onze klanten nog beter van dienst te zijn en onze voorsprong op het gebied van innovaties en mobiele diensten te behouden”, aldus Christian Herzog, Senior Vice President Marketing AIR FRANCE KLM.

Wi-Fi?

Wi-Fi (waifai, soms gespeld als Wifi, of WiFi) is een populaire technologie die het mogelijk maakt om met een elektronisch apparaat draadloos gegevens uit te wisselen (met behulp van radiogolven) over een computer netwerk, inclusief high-speed internet-verbindingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.