Bijgewerkt: 27 september 2023

Wethouder in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Herbert Raat
03-05-2010


Woensdag 28 april 2010 zijn John Levie (BBA), Jan Willem Groot, Jacqueline Koops (CU) en ik geïnstalleerd als wethouder van Amstelveen. Vijf partijen maken deel uit van de coalitie: VVD, CDA, BBA, CU en de OCA onder leiding van Henk Fokkink.

Voor Amstelveen is deze combinatie uniek. Voor mij is het een logisch vervolg op de samenwerking die we al jaren hebben in de gemeenteraad. Ondanks verschillen in onze politieke achtergrond zijn we altijd al bezig geweest om samen te werken voor Amstelveen.

Raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Gemeentesecretaris Rein Schurink (l) feliciteert Herbert Raat met zijn wethouderschap op woensdag 28 april 2010


Toch is het allemaal raar. Van het één op het andere moment ben je wethouder. Een prachtig kantoor met uitzicht over de Poel en de volgende dag zat ik als bestuurder bij de uitreiking van de lintjes en bij de aftrap van Koninginnedag in het Oude Dorp. Vandaag (zondag) heb ik op kantoor in Amsterdam mijn spullen opgehaald.

Bijna negen jaar heb ik gewerkt als bestuursvoorlichter voor de wethouders Bea Irik, Rob Oudkerk, Ahmed Aboutaleb en Lodewijk Asscher in Amsterdam. Bijna iedereen op het stadhuis ken ik en veel collega's zijn ook vrienden. Een fantastische tijd gehad, soms echt moeilijke momenten maar vooral leuke tijden.

De meest gestelde vraag in Amsterdam was de afgelopen maanden; 'ben je niet bang dat je je gaat vervelen in Amstelveen'. Dat is minder arrogant dan het klinkt, want voor veel Amsterdammers is het moeilijk voor te stellen, dat er leven is voorbij de stadsgrenzen.

Gelukkig was iedereen snel overtuigd als ik ze uitlegde, dat veel problemen vergelijkbaar zijn. Toch zal ik 'mijn' Waterlooplein, wethouders, collega's enorm gaan missen. En ik hoop, dat we de samenwerking tussen beide steden nog beter kunnen maken dan die al is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.