Bijgewerkt: 28 september 2022

Wethouder Van Ballegooijen opende infopunt voor vragen over digitale overheid

Nieuws ->

Bron: Gemeente Amstelveen
10-09-2021

Zaken regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker online. Bibliotheek Amstelland is daarom gestart met het Informatiepunt Digitale Overheid. Voor digitale vragen kan je tijdens openingstijden in de bibliotheek terecht. Wethouder Marijn van Ballegooijen opende dinsdag het informatiepunt.

Zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, een rijbewijs verlengen, je inkomstenbelasting aangeven? Tegenwoordig moet het steeds vaker online. Wat denk je van de coronacheck-app? Daarvoor moet je kunnen omgaan met een computer of smartphone en heb je een DigiD nodig. Naar schatting vinden 4 miljoen volwassenen in Nederland dit lastig. Om die reden start de Bibliotheek Amstelland met het Informatiepunt Digitale Overheid.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Welzijn en Daphne Janson directeur van de Bibliotheek Amstelland voor het infobord van het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek Stadsplein op 7 september 2021


Bibliotheken zijn deze samenwerking gestart met uitvoeringsorganisaties van de overheid. Zij willen dat inwoners dichtbij huis geholpen worden met hun digitale vragen. Directeur Daphne Janson van de Bibliotheek Amstelland: 'Onze medewerkers weten de weg op de websites van de overheid. Bij specifieke vragen verbinden we je met de juiste persoon bij organisaties in de buurt, zoals Participe, Taalhuis, Humanitas of Werkplein AA. Of je kunt kiezen voor een computercursus.'De gemeente Amstelveen is blij met dit initiatief. 'In Amstelveen hebben 15.000 inwoners moeite met de digitale overheid. Het Informatiepunt Digitale Overheid bij de Bibliotheek is belangrijke en neutrale plek waar inwoners hulp kunnen vragen bij contact met de digitale overheid. Inwoners kunnen hier dagelijks hulp krijgen. Dit kunnen bijvoorbeeld vragen zijn over Coronacheckapp, DigiD en belastingzaken. Maar ook over de gemeente. De medewerker helpt inwoners digitaal of kan ze doorverwijzen naar de juiste organisatie. Ook geeft de bibliotheek cursussen om inwoners digitaal vaardiger te maken', -geeft wethouder Marijn van Ballegooijen aan.

In de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein kun je tijdens service-uren je vragen stellen en helpt een medewerker je verder. Het is gratis en je hoeft geen lid te zijn. Een afspraak maken mag, maar hoeft niet. Wil je meer weten over het Informatiepunt, dan kun je bellen naar 020-6414126 of een kijkje nemen op www.debibliotheekamstelland.nl/ido.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.