Bijgewerkt: 2 december 2022

Wethouder Raat reist mee met de BoodschappenPlusBus

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Brentano
17-01-2014

BoodschappenPlusBus uitkomst voor ouderen in Amstelveen

Op uitnodiging van Stichting Brentano en de 103-jarige mevrouw van Houten, reed wethouder Herbert Raat (VVD) maandag 13 januari 2014 mee met de BoodschappenPlusBus. Samen met 15 ouderen en vrijwilligers ging hij boodschappen doen bij winkelcentrum Groenhof.

brentano Amstelveen
(Foto Brentano - 2014)

Wethouder Herbert Raat helpt een vrouw uitstappen van de BoodschappenPlusBus


Herbert Raat: ‘Eén van de dames vertelde me, dat het een voorrecht is om in Amstelveen oud te worden. Met de hulp en inzet van betrokken vrijwilligers als chauffeur Danny en begeleider Veroni ben je niet aan huis gekluisterd en dat is zo belangrijk. Ik heb met eigen ogen gezien, dat de gemeentelijke subsidie hier zeer goed wordt besteed.’

De BoodschappenPlusBus biedt zelfstandig wonende ouderen begeleiding en vervoer naar winkels. Dit gebeurt meestal in groepsverband. Ook worden er wekelijks uitjes georganiseerd. Met een busje worden de mensen opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Er gaan altijd 2 begeleiders mee om te helpen. In de bus is plaats voor rollators.

brentano Amstelveen
(Foto Brentano - 2014)

Koffiepauze in Groenhof


Aanmelden

Het winkelen kost € 3,50 (met een Amstelveenpas € 2,00). De kosten voor de dagtochten en andere activiteiten zijn wisselend. De BoodschappenPlusBus is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur-13.00 uur. Telefoonnummer: 020-3450295 e-mail: boodschappenplusbus@brentano.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.