Bijgewerkt: 21 juli 2024

Wethouder Levie ontsluit e-book collectie Amstelland Bibliotheken

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
20-01-2011


Tijdens de drukbezochte Nieuwjaarsborrel van Amstelland Bibliotheken op zondag 16 januari 2011 aan het Stadsplein opende de Amstelveense wethouder John Levie de e-portal van de bibliotheek. Op deze manier komen alle aangeboden titels gratis beschikbaar voor de leden van de bibliotheek.

Schnabel  Amstelveen
(Foto Amstelland Bibliotheken - 2011)

Prof. dr. Paul Schnabel socioloog tijdens zijn lezing in de bibliotheek


De middag begon met een bijzonder spreker, prof.dr. Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). In zijn goed ontvangen lezing met een positieve lading hield hij ons een spiegel voor en liet op duidelijke wijze zien dat de feiten en cijfers ons dwingen om veel van onze aannames en denkbeelden bij te stellen.

Kempkes  Amstelveen
(Foto Amstelland Bibliotheken - 2011)

Onder het toeziend oog van Christine Kempkes is John Levie klaar voor de openingshandeling


Het feit, dat Nederland het hoogste percentage parttime werkende vrouwen ter wereld heeft; 75%. Dat we relatief veel eenpersoonshuishoudens hebben en dat we het land met de snelst groeiende bevolking ter wereld zijn over de afgelopen eeuw, met een groei van 2 naar 16 miljoen verklaart enerzijds de ontwikkelingen tot nu toe maar dient ook als basis voor nog te ontwikkelen zaken. 

Na deze lezing nodigde Christine Kempkes, directeur van Amstelland Bibliotheken, wethouder John Levie uit om door middel van een druk op het toetsenbord de e-portal vrij te geven en zo alle beschikbare e-books gratis toegankelijk te maken voor de leden van de bibliotheek.

Aansluitend kon men zelf een kijkje nemen op deze e-portal en lieten twee medewerkers van de bibliotheek zien wat de mogelijkheden hiervan zijn. Na registratie kan men zelf de e-books thuis downloaden en desgewenst op een e-reader zetten. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.amstelland-bibliotheken.nl/e-books.

e-boek?

Een elektronisch boek (ook e-boek, ebook, digitaal boek) is een tekst en op afbeelding gebaseerde publicatie in digitale vorm geproduceerd, gepubliceerd door- en leesbaar op computers of andere digitale apparaten.

e-boek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Een pagina van een gratis e-boek van Jules Verne op een computerscherm geopend


Soms is het e-boek is equivalent van een conventionele boek, maar er zijn e-books die alleen in digitale vorm verschijnen. Het e-boek is eigenlijk een elektronische versie van een gedrukt boek, maar de meeste e-books kunnen en bestaan niet zonder gedrukte equivalent.

E-boeken zijn meestal te lezen op de speciale hardware zoals e-readers of e-book apparaten. Personal computers en sommige mobiele telefoons (smartphones) kunnen ook worden gebruikt om e-books te lezen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.