Bijgewerkt: 24 februari 2024

Wethouder Koops gaf startsein Boekstart in Westwijk

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
21-06-2013

Met het overhandigen van het eerste Boekstart koffertje aan de moeder van baby Francoise Oliveira Asiya op donderdag 20 juni 2013 gaf wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) het officiële startsein voor Boekstart in bibliotheek Westwijk. Het doel van Boekstart is om ouders te stimuleren al op jonge leeftijd van hun kindje te starten met voorlezen.

ChristenUnie-wethouder Koops: ‘Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En uit onderzoek blijkt, dat baby’s die zijn voorgelezen, later beter in taal zijn. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.

Boekstart Amstelveen
(Foto Victor van Honk - 2013)

Jacqueline Koops (CU) (l) overhandigt het eerste Boekstartkoffertje aan de moeder van Francoise Oliveira Asiya in bibliotheek Westwijk


Het landelijke project BoekStart voor baby’s stimuleert dit. Bibliotheek Amstelland werkt in het project ‘BoekStart’ samen met de gemeente Amstelveen en het consultatiebureau.’ Als afsluiting las de wethouder nog een boekje voor aan de vele kinderen en hun ouders die mede dankzij de oproep van het naastgelegen kinderopvang Kinderrijk goed vertegenwoordigd waren.

Als kinderen rond de 3 maanden oud zijn, ontvangen de ouders een brief van de gemeente. Met deze brief kunnen de ouders het BoekStart koffertje in de bibliotheek ophalen. In dit koffertje zit een kijk- en voelboekje, een boekje met liedjes voor de allerkleinsten en informatie over de bibliotheek en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Om het koffertje te krijgen hoeft uw kind alleen lid te worden van de bibliotheek. Dit is gratis voor kinderen tot en met 14 jaar. In de bibliotheek is ook een hele hoek ingericht met boekjes voor de kleinste kinderen. De boekjes in dit gedeelte van de bibliotheek zijn vooral gericht op luisteren, kijken en voelen. Baby’s leren woordjes door naar plaatjes te kijken en ze aan te raken. De bibliotheek heeft daarom ook veel badboekjes en andere voelboekjes. Meer informatie kunt u vinden op: www.boekstart.nl en www.debibliotheekamstelland.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.