Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Wethouder Groot blij met komst HP

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
22-03-2007

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) is zeer verheugd dat computerfabrikant HP (Hewlett-Packard) haar activiteiten (wederom) gaat concentreren in Amstelveen. Op maandag 19 maart 2007 maakte het bedrijf bekend dat het Utrechtse hoofdkantoor zal sluiten.

HP Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het hoofdkantoor van HP Nederland aan de Startbaan in Amstelveen


Momenteel is het hoofdkantoor van HP gevestigd aan de Startbaan. In dit pand ontstaat voldoende ruimte om per januari 2008 ook de verkooporganisatie te vestigen. De verkooporganisatie is nu nog in Utrecht gehuisvest. Wethouder Groot: “De concentratie van de activiteiten van HP in Amstelveen is natuurlijk ontzettend goed nieuws voor onze gemeente. Het aantal arbeidsplaatsen bij deze onderneming verdubbelt, waarmee het op ongeveer 1100 komt. Ik ben erg blij dat dit prestigieuze Amerikaanse concern voor Amstelveen kiest. Het biedt zeker een impuls voor toekomstige vestiging van bedrijvigheid binnen onze gemeentegrenzen.”

Wethouder Groot Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Wethouder Groot


De concentratie is een resultaat van een wereldwijd gebouwenconsolidatie programma van het ICT concern. Doel van dat programma is om de huisvestingskosten van HP te beperken en de werkomgeving te verbeteren. In Nederland is voor Amstelveen gekozen omdat het pand aan de Startbaan eigendom is van het concern, het pand in Utrecht is dat niet. Zij verhuurt nu nog kantoorruimte aan het bedrijf Agilent Technologies Netherlands BV. Dit bedrijf gaat zich elders in Amstelveen vestigen.

Website : HP Nederland


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.