Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Westwijk Danst

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb.com
16-11-2006

Op donderdagochtend 16 november 2006 gingen 600 Amstelveense basisschoolkinderen op het Westwijkplein dansen. Deze gebeurtenis was een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) om Nederlanders te stimuleren meer te bewegen. Om 11.15 uur dansten meer dan 230.000 Nederlanders verspreidt door het land tegelijkertijd vijf minuten op 'What a Feeling' van Irene Cara.

Westwijk  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Burgemeester Jan van Zanen en de wethouder sport Joss Tabak met Monuir op het podium


Belangrijk onderdeel was het verbeteren van het huidige Guinness wereldrecord gelijktijdig dansen. Dit stond op naam van Canada waar 196.569 mensen op 9 april 2002 tegelijkertijd de 'Hokey Cokey' dansten. Het startschot werd in het Haagse stadhuis gegeven door ambassadeurs Barbara de Loor en Paul Rosenmöller (voorzitter Convenant overgewicht), samen met minister Hoogervorst (VWS), André van Schaveren (directeur NISB) en Sander Dekker (wethouder Sport in Den Haag).

In Amstelveen werd de dansochtend door het Amstelveens Sportbedrijf georganiseerd met de begeleiding van Mounir. Op het Westwijkplein kwamen meer dan 1000 mensen tesamen om mee te doen. De meesten waren natuurlijk kinderen, maar ook gehandicapten met rollators deden mee. Na het aftellen gingen burgemeester Jan van Zanen en wethouder sport; mevrouw Joss Tabak samen met de kinderen op de discomuziek dansen dat op het podium voor hilarische momenten zorgde.

Westwijk  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De kinderen deden enthousiast mee


Westwijk  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De groeten uit de WestwijkDe landelijke dansactie 'Heel Nederland danst' is geslaagd en heeft een vermelding in het Guinness Book of Records opgeleverd. Dat maakte het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) bekend. Meer dan 260.000 Nederlanders dansten vanochtend mee.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.