Bijgewerkt: 28 november 2021

Werkzaamheden aan nieuw spoorviaduct Amstelveenseweg

Nieuws -> Informatief

Bron: Projectteam OV SAAL
28-08-2014

ProRail werkt al geruime tijd aan uitbreiding en verbetering van de infrastructuur rondom Schiphol. Een goede bereikbaarheid van Schiphol is belangrijk voor de duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de regio als economisch centrum. Vernieuwing van de spoorverbindingen is noodzakelijk om in de toekomst meer treinverkeer van en naar Schiphol mogelijk te maken. Binnenkort zijn er grote weekendwerkzaamheden bij het nieuwe spoorviaduct over de Amstelveenseweg.

De Amstelveenseweg krijgt een nieuw spoorviaduct, zuidelijk van het bestaande spoorviaduct. Logistiek geen eenvoudige klus, omdat drie hoofdroutes van de fiets, de auto en het openbaar vervoer hier samenkomen. Het is de woon-werk verkeersader voor Amsterdam-Zuid, omdat de Amstelveenseweg aansluiting biedt op de op- en afritten van de A10. De realisatie van het nieuwe spoorviaduct wordt in diverse stappen gerealiseerd.

Weekendafsluiting; omleiding auto, tram en bus

In het weekend van 6 en 7 september 2014 worden  aan de west- en oostkant  van de Amstelveenseweg  hulpliggers aangebracht voor de bouw van het nieuwe spoorviaduct. Om dit veilig en snel te kunnen doen wordt de Amstelveenseweg ter hoogte van het spoorviaduct afgesloten van vrijdagavond 5 september 23.00 uur tot maandagmorgen 8 september 05.00 uur.

Het autoverkeer wordt omgeleid via de De Boelelaan, Parnassusweg, Stadionweg. Fietsers en voetgangers kunnen zaterdag 6 september via de westzijde van de Amstelveenseweg en zondag 7 september via de oostzijde passeren. Dit wordt ter plaatse aangegeven en begeleid door verkeersbegeleiders. De tram en bus worden ook omgeleid. Zie voor informatie www.gvb.nl

Foto Amstelveen
(Bron OV SAAL - 2014)

Kaart omleiding Amstelveenseweg


Overige weekendafsluitingen 2014

De overige weekenden, dat er dit jaar gewerkt wordt zijn:

-  19 - 21 september en 26 – 28 september

-  5 - 7 december en  12 - 14 december.

Oplevering: Het spoorviaduct moet het tweede kwartaal 2015 klaar zijn.

Zaterdag 6 en zondag 7 september geen treinen

In het weekend van 6 en 7 september 2014 wordt door ProRail gewerkt aan het spoor rondom Schiphol. Er rijden geen treinen tussen:

-  Schiphol en Amsterdam Sloterdijk

-  Schiphol en Duivendrecht/Diemen Zuid

-  Schiphol en Amsterdam Bijlmer ArenA.

Reist u op één van deze trajecten, dan moet u rekening houden met omreizen, extra overstappen, of reizen met bus of metro. Uw extra reistijd varieert van 15 tot 60 minuten.

Meer informatie over het spoor

Vanaf 10 dagen voor vertrek ziet u in de Reisplanner, wat de exacte gevolgen zijn voor uw reis en hoe lang u onderweg bent. Kijkt u voor actuele reisinformatie kort voor vertrek nogmaals in de planner. Onderweg vindt u uw reisinformatie op www.ns.nl  of in de Reisplanner Xtra. Voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden en de gevolgen hiervan voor uw reis, kijkt u op www.ns.nl/treinverkeerschiphol Voor meer informatie over de spoorvernieuwing kijkt u op www.prorail.nl/ovsaal , of bel 0800-7767245 (gratis, 24 u per dag).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS