Bijgewerkt: 24 juli 2024

Werkstraffen van 240 uur en ontnemingsvordering wegens fraude met verkoop grond

Nieuws -> Informatief

Bron: OM Arrondissementsparket Amsterdam
13-05-2019

De officier van justitie heeft op 13 mei 2019 werkstraffen van 240 uur geëist tegen twee mannen van 32 en 34 jaar uit respectievelijk Amstelveen en Amsterdam die ervan verdacht worden te hebben gefraudeerd met de verkoop van percelen grond -meldt het Openbaar Ministerie. Naast die werkstraffen eiste de officier tegen beide verdachten een voorwaardelijke celstraf van twee maanden met een proeftijd van één jaar. De mannen moeten wat de officier betreft een schadevergoeding van ruim 36.000 euro betalen aan de benadeelde partijen. Daarnaast diende de officier van justitie een ontnemingsvordering in van in totaal 160.000 euro.

De verdachten benaderden verspreid over het landeigenaren van een of meer percelen grond met het verzoek een deel van de grond of het gehele perceel te verkopen. Aan de grondeigenaren werd gevraagd de kosten voor te schieten die de verdachten zouden moeten maken om de verkoop te regelen, zoals de kosten voor het opstellen van splitsingsaktes. Er werd gesuggereerd dat leveringsaktes al bij de notaris waren gepasseerd terwijl er helemaal geen contact met een notaris was geweest. 'Op het moment dat de aangevers ontdekten dat ze waren opgelicht, waren de verdachten onbereikbaar en waren de aangevers hun geld kwijt'- aldus de officier van justitie in zijn requisitoir.

Uitgebreid politieonderzoek leidde naar de twee verdachten die vandaag voor de rechter stonden. De verdachten handelden onder hun eigen naam maar ook onder valse namen. Bij doorzoeking van hun woningen trof de politie belastend materiaal aan, zoals lijsten van slachtoffers en werkafspraken die de verdachten onderling hadden gemaakt. Beide verdachten legden vandaag tijdens zitting een bekentenis af. Ze bekenden alle ten laste gelegde feiten samen te hebben gepleegd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.