Bijgewerkt: 4 maart 2024

Wegen in Noord-Holland worden stiller

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
06-02-2009

De provinciale wegen van Noord-Holland worden de komende jaren stiller met fluisterasfalt- meldt de Provincie Noord-Holland.  Fluisterasfalt is de belangrijkste maatregel uit ‘het actieplan’ geluid dat Gedeputeerde Staten op 3 februari 2009 hebben vastgesteld.

Met fluisterasfalt, geluidschermen, en snelheidsverlaging vermindert de provincie voor veel Noord-Hollanders de geluidshinder van provinciale wegen. Gedeputeerde van milieu Bart Heller “Op dit moment ondervinden zo’n 14.000 mensen in meer of mindere mate hinder van het geluid van provinciale wegen in Noord-Holland. Met stil asfalt kunnen we dit halveren.” De kaart (pdf) geeft weer waar stil asfalt gaat komen.

Noord-Holland heeft in totaal 640 km weg in beheer. De inschatting is dat Noord-Holland in totaal ongeveer 360 km stil asfalt krijgt waarvan ongeveer 144 km in de komende vijf jaar. Gedeputeerde Staten kiezen voor een plandrempel van 65 dB.

Externe link: Provinciaal Actieplan GeluidAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.