Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Weer schaatsplezier op de Poel in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb.com/KNMI
11-02-2021

Wat ongeveer 10 jaar lang niet voor mogelijk werd gehouden, was het op donderdagmiddag 11 februari 2021 wel. De Amstelveense natuur- en recreatieplas de Poel was bijna geheel bevroren en nog net geen honderd schaatsers hadden hun schaatsen uit het vet gehaald, snel laten slijpen en gingen als de wiedeweerga naar hun giga-ijsbaan van ongeveer 810 x 600 meter, dus 503.472 m² oppervlakte.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Het is ideaal schaatsweer in Amstelveen, dus veel inwoners pakken hun kans om op het ijs van de Poel te schaatsen ondanks de coronamaatregelen


Het is deze week (6-2021) ongebruikelijk koud voor Nederland, maar er is geen sprake van een koudegolf. Dan moeten er namelijk in De Bilt minstens vijf opeenvolgende ijsdagen zijn (maximumtemperatuur lager dan 0 °C), waarvan drie dagen met strenge vorst (minimumtemperatuur lager dan -10 °C). Weliswaar waren er vanaf zondag ijsdagen, maar de minimumtemperatuur bleef alle dagen boven de -10 °C- meldt het KNMI.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Niet iedereen wil, of kan schaatsen, maar het mooie weer trekt ook veel kijkers en in het algemeen heeft iedereen genoten van deze prachtige winterdag. Als herinnering werden er heel veel foto's en video’s gemaakt, want wie weet wanneer het pas weer kan
De schaatsers van Amstelveen moeten altijd snel handelen als het gaat vriezen, want in Nederland vriest het de laatste jaren slechts een paar dagen achter elkaar om het ijs te laten aandikken tot schaatsbare dikte. In Bovenkerk bij de St. Urbanuskerk was het opvallend rustig op het ijs en bleek dat veel Amstelveners zich liever op de Poel waagden aan de noordoever naast het Raadhuis. Zowel de begeleiders als de toeschouwers genoten van het ijsfestijn en de geoefende- en de amateurschaatsers konden hun hart ophalen voor wat het schaatsen betreft. Jammer was wel dat het Koek en Zopie tentje ontbrak, omdat dit conform de RIVM regels niet was toegestaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.