Bijgewerkt: 13 juni 2021

Weekeind 18 - 21 juni 2021 de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
09-06-2021

Circa 30 minuten extra reistijd. Van vrijdag 18 juni 20.00 uur tot maandag 21 juni 2021 5.00 uur is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht. Weggebruikers worden geadviseerd goed op de borden langs de weg te letten en rekening te houden met 30 minuten extra reistijd.

Omleidingen regionaal en lokaal verkeer

• Verkeer vanuit Utrecht/Almere richting knooppunt Badhoevedorp wordt omgeleid via de A2, A10 en de A4.

• Verkeer vanuit Haarlem/Schiphol richting knooppunt Holendrecht wordt omgeleid via de A4, A10 en de A2.

• Verkeer vanuit Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel richting Utrecht en Almere wordt omgeleid via de N522 en de A2.

• Verkeer vanuit Ouderkerk aan de Amstel richting Haarlem en Schiphol wordt omgeleid via de N522, de A2, de A10 en de A4.

• Verkeer vanuit Amstelveen richting het noorden wordt omgeleid via de S108/S109.

• Verkeer vanuit Amstelveen richting Schiphol/Haarlem wordt omgeleid via de N232 richting oprit Aalsmeer.

Advies. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van vanAnaarBeter.nl/werkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven. Via de persoonlijke reisadviesdienst Ask&Go kunnen gebruikers vragen stellen over de projectwerkzaamheden, geplande wegafsluitingen, omleidingen en over eventuele reisalternatieven.

Foto Amstelveen
(Irvin van Hemert/Rijkswaterstaat - 2020)

Luchtfoto van rijksweg A9 ter hoogte van Stadshart Amstelveen boven op- en afrit 5 in oktober 2020


Verbreding A9. In het weekend van vrijdag 18 juni tot maandag 21 juni 2021 worden de middensteunpunten van de tijdelijke bruggen over de A9 ter hoogte van Amstelveen geplaatst. De huidige twee viaducten in Amstelveen worden eind augustus gesloopt om ruimte te maken voor de tijdelijke extra rijstroken aan de zuidkant van de A9 (‘bypass’). Aannemer VeenIX bouwt twee tijdelijke bruggen om de verbinding tussen noord en zuid Amstelveen tijdens de werkzaamheden in stand te houden. Bij de Ouderkerkerplas worden bij twee viaducten damwanden in de middenberm en de zuidkant van de A9 geplaatst. Deze damwanden beschermen de viaducten tijdens de werkzaamheden voor de verbreding.

Zomerafsluitingen A9. Deze zomer staan meerdere werkzaamheden gepland waarvoor de A9 en de op- en afritten van aansluiting 5, Amstelveen-Stadshart, tijdelijk afgesloten moeten worden. Een overzicht van deze afsluitingen en omleidingen is te vinden op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat voert in de zomer ook groot onderhoud uit aan de A9 tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. We vernieuwen het asfalt en de voegovergangen en herstellen de geleiderail en de bermen, zodat de weg weer jarenlang mee kan. Van vrijdag 9 juli 21.00 uur tot woensdag 25 augustus 05.00 uur zijn daarom in beide richtingen minder rijstroken open voor verkeer. Ook zijn diverse toe- en afritten tijdelijk afgesloten. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

A9 Badhoevedorp-Holendrecht. Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen legt Rijkswaterstaat de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept aan, met drie overkappingen: één ter hoogte van het Oude Dorp, één ter hoogte van het Stadshart en één ter hoogte van de Meander/Bovenlandpad. Op andere plaatsen langs de weg komt in totaal veertien kilometer aan geluidsschermen. Het project A9 Badhoevedorp - Holendrecht is het vijfde en laatste traject van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, telefoon: 088-7974517. Het laatste nieuws over het werk en projecten van Rijkswaterstaat in Noord-Holland is ook te volgen via ons twitterkanaal @RWS_WNN.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.