Bijgewerkt: 2 december 2023

Week 31-2016 Vrijwilligerscentrale Amstelland oproep

Nieuws -> Informatief

Bron: Vrijwilligerscentrale Amstelland
02-08-2016

Amstelveenvoorelkaar, BUURTHULPDIENST verleent vrijwillige hulp aan ouderen, of mensen met een beperking. Wij zoeken vrijwilligers voor activiteiten in diverse Amstelveense wijken:

-Voor een gezin met 4 kinderen (16 maanden, 8, 10 en 12 jaar) zijn we op zoek naar een vrijwilliger die het gezin kan ondersteunen. Moeder wordt in de week van 22 augustus geopereerd (het herstel is geschat op 2 maanden) en dan moet vader het gezin runnen. Moeder is dan niet in staat vader hierbij te ondersteunen, omdat moeder op bed moet liggen en moet herstellen. Familie is afkomstig uit Brits Guinea en wonen nu 5 jaar in Nederland. Moeder spreekt liefst Engels. Kinderen spreken zeer goed Nederlands.

-We zijn op zoek naar iemand die in de twee maanden van het herstel van moeder zich voornamelijk kan richten op de kinderen. Liefst iemand met ervaring met kinderen van verschillende leeftijden. Denk aan op pad gaan met de kinderen, creatief bezig zijn, koekjes bakken, koken voor de kinderen en ouders en minimale huishoudelijke taken. Het gaat om 1 of (liefst) 2 dagdelen per week.

-Voor een mevrouw, wonend Rozenoord (Elsrijk), zoeken we een vrijwilliger, die haar boodschappen een keer per week naar boven wil dragen. Mevrouw is 90 jaar oud, maar doet nog zelf haar boodschappen. Ze wil daar geen hulp bij, alleen bij het naar boven sjouwen dus. (1632)

-Mevrouw van 71, wonend in Elsrijk, wil graag af en toe boodschappen doen bij AH Kostverlorenhof. Met vrijwillig(st)er met auto. (1639)

-Mevrouw van 82, wonend in Elsrijk, zoekt vrijwilliger (bij voorkeur een man). Voor praatcontact, culturele activiteiten, vervoer en wandelen. Mevr. is 35 jaar werkzaam geweest als onderwijzeres op een basisschool. Mevrouw houdt van museum bezoeken, lezen, mevrouw heeft piano gespeeld. Mevrouw heeft matige gezondheid. Door overlijden/ziekte familieleden en vrienden is het aantal sociale contacten afgenomen. (1636)

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2016)

De Vrijwilligerscentrale Amstelland zoekt vrijwilligers voor activiteiten in diverse Amstelveense wijken


-Mevrouw van 79 jaar, wonend in Bankras/Kostverloren, zoekt vrijwilliger voor praatcontact of een uitstapje. Zij heeft gehoorproblemen en heeft onlangs een tia gehad. Mevrouw zoekt iemand , die rustig praat. Haar hobbies zijn: tennissen, tuinieren, museumbezoek, schilderen en beeldhouwen. Mevrouw heeft ook een volkstuin. (1548)

-Mevrouw van 85, wonend in de wijk Bankras. Mevrouw wil graag fietsen plus praatcontact. Met een vrouw, niet te jong. Zij zoekt ook nog iemand om samen op vakantie te gaan.(1577)

-Mevrouw van 89 , wonend in Keizer Karelpark, zoekt vrijwilligster voor praatcontact en ondersteuning. Mevrouw mist familie in de omgeving, waar zij op terug kan vallen. Mevrouw maakt ook graag af en toe een uitstapje. (1223)

-Mevrouw van 84, wonend in de wijk Groenelaan, zoekt vrijwilliger om te wandelen, of samen naar Groenhof te gaan. Wat later in de middag op woensdag, donderdag, zaterdag of zondag. Mevrouw heeft veel gezondheidsproblemen en is dementerend. Mw. is een aardige dame die nooit klaagt. Zij heeft vroeger een Keeshondje gehad, waar zij dol op was. Mw. heeft vroeger op de pastorie gewerkt. Zij is wel met geloof bezig, maar kan niet meer naar de kerk, wat zij heel jammer vindt. (1455)

-Meneer van 89, wonend in de wijk Groenelaan, zoekt vrijwilligster voor gezelschap, praten en wandelen. Samen koken vindt hij ook leuk (1478)

-Mevrouw van 85, wonend in de wijk Groenelaan, is op zoek naar een actieve vrijwilligster. Iemand, ‘die ook gewerkt heeft’, om samen iets te ondernemen. Bijv. koffiedrinken, gesprek, pannenkoek eten in Amsterdamse Bos, of samen eten in de Olmen. Mevr. is een actieve vrouw die gezondheidsproblemen had. Ze is nog wél snel moe. Mevrouw deed vroeger vrijwilligerswerk en was werkzaam als directiesecretaresse. Neemt nu deel aan zangkoor Paaskerk en doet aan Ikebana bloemschikken. (1637)

-Eén van onze vrijwilligsters, wonend in Waardhuizen, kan zelf haar woning niet opknappen. Ze zoekt iemand voor schilderwerk (slaapkamer, trap, gang). Ze kan een kleine vergoeding betalen.

-Mevrouw van 78, wonend in Waardhuizen, zoekt vrijwilliger voor praatcontact. Mevrouw is handig met de computer. Doet daar veel mee. Mevrouw heeft heel weinig contacten en is onzeker. (1641)

Regelmatig is er vraag naar vrijwilligers die, samen met een cliënt, boodschappen willen doen met de auto. Ook hebben we momenteel weer veel aanvragen voor vervoer! Vindt u het leuk om af en toe een cliënt van A naar B te brengen? Zo ja, heeft u voorkeur voor dokter, ziekenhuis, supermarkt of naar het Stadshart? Extra chauffeurs zijn meer dan welkom. Uw onkosten worden vergoed. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de AmstelveenvoorElkaar, Buurthulpdienst via 06-22691437. Of via e-mail: iveraar@vrijwilligerscentrale-amstelland.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.