Bijgewerkt: 30 november 2021

Website voor inzicht in pensioen en AOW online

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
07-01-2011

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de website www.mijnpensioenoverzicht.nl  op 6 januari 2011 officieel in gebruik genomen. Deze website biedt voor het eerst een helder en eenvoudig totaaloverzicht van aanvullend pensioen, dat via het werk is opgebouwd én van AOW. Ook kan men raadplegen hoeveel nabestaandenpensioen er is na overlijden.

Bezoekers van de website moeten inloggen met hun DigiD. De functie van de website is puur informatief: bezoekers weten met één druk op de knop hoe ze er voor staan. Mijnpensioenoverzicht.nl is tot stand gekomen onder verantwoordelijkheid van Stichting Pensioenregister, waarin pensioenfondsen, pensioenverzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank zijn vertegenwoordigd.

advies Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

De wijze mannen


De informatie die de bezoekers voorgeschoteld krijgen, komt uit de systemen van de betreffende pensioenuitvoerders (pensioenfondsen en –verzekeraars). De pensioenuitvoerders zijn dus verantwoordelijk voor de inhoud van de aangeleverde informatie.

Minister Kamp noemde bij de lancering van de website het werk van de betrokken organisaties een prestatie van formaat. Hij sprak de verwachting uit, dat hiermee een grote bijdrage wordt geleverd aan het pensioenbewustzijn van Nederlanders.

Inlogprobleem

De server van www.mijnpensioenoverzicht.nl heeft te veel bezoekers op dit moment en is onbereikbaar (7 januari 2011). Op de website staat de tekst:

'Helaas, het is op dit moment erg druk. Op dit moment zijn er te veel bezoekers op www.mijnpensioenoverzicht.nl . Het is daarom niet mogelijk om u op dit moment inzicht te geven in uw pensioen. Wij verzoeken u het op een ander tijdstip opnieuw te proberen.'

DigiD?

DigiD is de naam van een systeem, waarmee Nederlandse overheden op internet iemands identiteit kunnen verifiëren, een soort digitaal paspoort voor overheidinstanties. De term DigiD is een afkorting van Digitale Identiteit.

DigiD is gekoppeld aan het burgerservicenummer. In 2010 zijn er ongeveer 8 miljoen DigiD accounts aan burgers uitgegeven. Ook bedrijven kunnen een DigiD inlogcode aanvragen, die is gekoppeld aan hun KvK-nummer. Kijk ook op de website van DigiDAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS