Bijgewerkt: 2 december 2021

Webcam in de toren van de St. Annakerk in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Herbert Raat / Gemeente Amstelveen
30-08-2014

Herbert Raat, (VVD) wethouder Financiën plaatste een bericht op Twitter, dat dankzij @Rijkswaterstaat je nu de A9 bij #Amstelveen live kunt volgen vanaf de Annakerk. Deze camera kan draaien, waardoor de richting van het verkeer vanuit de camera kan wisselen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Herbert Raat, (VVD) wethouder Financiën


Op 6 maart 2014 informeerde Herbert Raat, wethouder Financiën de leden van de gemeenteraad van Amstelveen, dat de St. Annakerk de komende jaren als kerk weer gebruikt kan worden. Wethouder Raat: 'met Rijkswaterstaat is afgesproken, dat als het ook maar enigszins kan, de kerk ook tijdens en na de bouw als landmark van Amstelveen blijft staan. Omdat de kerk van monumentale waarde is en een belangrijke landmarkfunctie heeft, zal Rijkswaterstaat weer een klok terugplaatsen in de toren. Het bisdom verwijderde deze voor de overdracht, wat een doorn in het oog was van het college.

Het ziet er naar uit dat de VerkeersInformatieDienst (VID) op korte termijn ook twee webcams voor verkeersobservatie bevestigt aan de toren. Op korte termijn kunnen bewoners zo de verkeersdruk op de snelweg waarnemen en op lange termijn wordt zichtbaar hoe het project zich ontwikkelt.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De verkeerstroom op de rijksweg A9 in oktober 2014 ter hoogte van de St. Annakerk in Amstelveen


En inderdaad, sinds kort kan iedereen met een computer, of smartphone de live beelden vanaf 36 meter hoogte het verkeer op de rijksweg A9 richting Schiphol, of de rijksweg A2 in de gaten houden. De live beelden zijn heel belangrijk voor de bewoners van Amstelveen, want tot nu toe was er geen direct toezicht op het verkeer, door de al jaren geleden geplaatste hoge geluidswand.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS