Bijgewerkt: 2 december 2021

Waternet advies: drinkwater voor consumptie koken

Nieuws -> Informatief

Bron: Waternet
08-09-2009

Door een storing in het zuiveringsproces op een van de productielocaties van Waternet bestaat een geringe kans, dat het drinkwater niet voldoet aan de eisen die Waternet stelt. Om alle risico's uit te sluiten, geldt voor een beperkte groep specifieke gebruikers (verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en nierdialysepatiënten) het advies om het drinkwater voor consumptie minimaal 3 minuten preventief te koken.

Water Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Een glas water uit de kraan


Als u denkt te behoren tot een van de specifieke groepen dan is koken van het water afdoende; indien u hiertoe niet behoort dan is er voor u geen enkel gezondheidsrisico. Het kookadvies voor deze gebruikers geldt alleen voor het drinkwater, dat voor consumptie wordt gebruikt, zoals voor het zetten van koffie en thee, voor de bereiding van de maaltijd en voor het maken van flessenvoeding.

Voor douchen geldt geen beperking en huisdieren kunnen het water drinken zonder dat het vooraf moet worden gekookt. Het kookadvies blijft ongeveer 4 dagen van kracht. Waternet doet zijn uiterste best u zo snel mogelijk weer van uitstekend drinkwater te voorzien. Zodra het bedrijf meer weet, of als het kookadvies wordt opgeheven laten ze dat via internet weten. Neem voor meer informatie contact op via 0900-93 94.

Waternet?

Stichting Waternet is op 1 januari 2006 opgericht door de gemeente Amsterdam en het waterschap Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht. De gemeente Amsterdam heeft de Dienst Waterbeheer en Riolering en het Waterleidingbedrijf Amsterdam in Waternet laten fuseren. Het waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft haar uitvoeringsorganisatie in Waternet ondergebracht.

Update:

Het gaat om gebruikers in de gebieden Watergraafsmeer, Amsterdam Zuidoost, Ouder-Amstel, Muiden, Diemen, Diemerberg, Weesp en Nederhorst den Berg, maar het geldt niet voor Amstelveen, volgens een nieuwsbericht van de gemeente.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS