Bijgewerkt: 2 december 2021

'Wat kun je allemaal verwachten bij het ouder worden?'

Nieuws -> Informatief

Bron: Otto Bignell
15-09-2009

Themamiddag Stichting Springlevend

Stichting Springlevend is een landelijk opererende welzijnsorganisatie met name gericht op 55 plussers. Eén van haar activiteiten is het organiseren van themamiddagen. Nu voor een eerste keer in Amstelveen op maandag 21 september 2009 met de titel ‘’Wat kun je allemaal verwachten bij het ouder worden?’’

Man vrouw Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

'Wat kun je allemaal verwachten bij het ouder worden?'


Fysieke achteruitgang is niet te voorkomen naarmate je ouder wordt. De mate waarin en de timings ervan zijn voor eenieder verschillend. Hoe ga je om met verminderde mobiliteit, of het verlies van andere functies? Maar ook met de minder fysieke aspecten als waardigheid en zelfvertrouwen?

We weten, dat je instelling in het leven een positief of negatief effect kan hebben op je lichamelijke gesteldheid. Maar hoe doe je dat, positief denken? Het is vaak zo makkelijk gezegd, maar zeker niet makkelijk gedaan. Het vereist moed, inzicht en doorzettingsvermogen. En hopelijk leeftijdsgenoten om mee te kunnen delen en om van elkaar te kunnen leren.

Stichting Springlevend streeft er naar om interactief te werken. Om ruimte te geven aan ieders verhaal, maar ook om gereedschappen aan te reiken die van waarde kunnen zijn in de dagelijkse praktijk.

Deze themamiddag vindt plaats van 13.30 tot 15.30 uur in het Noorddam Centrum, Noorddammerweg 1 te Amstelveen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: Springlevend, of via tel: 071-5418963.

Stichting Springlevend?

De stichting Springlevend is in 2001 opgericht door een aantal mensen, die zeer betrokken zijn bij het wel en wee in de gezondheidszorg en met name de ouderenzorg.

Daartoe heeft zij initiatieven en projecten ontwikkeld, waarvan er een aantal op deze website worden belicht. De oprichting van de stichting is een poging om een vuist te maken, niet tegen iets, maar voor iets. Mensen die het beste van zichzelf hebben gegeven toen zij jonger waren, verdienen nu het beste van ons te krijgen.

Themadagen

Enkele malen per jaar organiseert de stichting Springlevend thema(mid)dagen voor mensen vanaf 55 jaar. De oudste deelnemers tot nog toe waren boven de 90 jaar!

Bij de keuze van de thema’s wordt gekeken naar die onderwerpen, die voor veel ouderen interessant en aantrekkelijk zijn, of waar duidelijk behoefte aan is. Recentelijk zijn de volgende thema's aan bod gekomen:

-De rijkdom van het ouder worden.

-Hoe beleeft u het ouder worden?

-Verantwoordelijk blijven voor het eigen leven.

-Wat zijn manieren om tevreden te blijven naarmate je ouder wordt?Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS