Bijgewerkt: 22 september 2023

Wat betekent corona voor Amstelveen?

Nieuws -> Informatief

Bron: BV Amstelveen
12-05-2020

Op maandag 18 mei 2020 geeft burgemeester Tjapko Poppens een interview over zijn eerste jaar als burgemeester en de impact van de coronacrisis voor Amstelveen. Het gesprek vindt plaats tijdens een online editie van AmstelveenSpreekt, dit keer georganiseerd door BV Amstelveen. Iedere Amstelvener is welkom om het gesprek via de livestream bij te wonen. Kijkers worden uitgenodigd om burgemeester Poppens tijdens het interview vragen te stellen. Het interview wordt - uiteraard zonder publiek - live opgenomen vanuit Boekhandel Venstra. Live muziek is er van harpiste Petra Rosa.

Foto Amstelveen
(Bron BV Amstelveen - 2020)

De flyer van de online videoconferentie op 18 mei 2020 van BV Amstelveen


Kijk mee op 18 mei vanaf 20.00 uur. Het event start om 19.30 uur met (live) muziek. Alle informatie over deze livestream en het stellen van vragen is te vinden op de website van AmstelveenSpreekt en via de applicatie Zoom. Aanmelden vooraf is niet nodig, deelname is gratis. Wordt er om een wachtwoord gevraagd? Het wachtwoord is: amstelveen

AmstelveenSpreekt is een initiatief, waarin drie bestaande Amstelveense netwerken (BV Amstelveen, Stichting Stadsverhalen en iMove) hun krachten bundelen. Een initiatief dat wil zorgen voor meer verbinding en ontmoeting in Amstelveen. Dat wil helpen bouwen aan een Amstelveen waar mensen met verschillende achtergronden, meningen en opvattingen elkaar vinden, horen en inspireren.Zoom Videocommunicatie, Inc. (Zoom) is een Amerikaans communicatietechnologiebedrijf met het hoofdkantoor in San Jose, Californië. Het bedrijf biedt videotelefonie en online chatdiensten aan via een cloudgebaseerd peer-to-peer softwareplatform en wordt gebruikt voor teleconferenties, telewerken, onderwijs op afstand en sociale relaties. De bedrijfsstrategie van Zoom is gericht op het bieden van een gebruiksvriendelijker product dan de concurrentie en op kostenbesparingen, waaronder het minimaliseren van de rekenkosten op het niveau van de infrastructuur en het hebben van een hoge mate van efficiëntie van de werknemers.

Vanaf begin 2020 zag de software van Zoom een verhoogd gebruik na de quarantainemaatregelen die werden genomen als reactie op de COVID-19 pandemie. De softwareproducten van Zoom hebben een publiek en mediabelangstelling met betrekking tot veiligheids- en privacykwesties onder ogen gezien. In april 2020 merkte de Wall Street Journal op dat 'de heetste video-chat app op dit moment Zoom is, maar met populariteit komt er ook misbruik, evenals een verhoogd toezicht.' Zoom codeert zijn openbare gegevensstromen met TLS 1.2 met AES-256 (Advanced Encryption Standard) om signalering te beschermen en AES-128 om streaming media te beschermen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.