Bijgewerkt: 25 juni 2024

Voor het eerst naar de middelbare school

Nieuws -> Informatief

Bron: Protestants Amstelveen
16-04-2013

Voorlichtingsbijeenkomst over de overstap van de basisschool naar de middelbare school in de Paaskerk Amstelveen. Voor het eerst naar de middelbare school. Wat verandert er allemaal?

Op woensdag 24 april 2013 is er een voorlichtingsavond georganiseerd door medewerkers van Stichting Leerlingbegeleiding Jan Steen. Op deze avond wordt ingegaan op de overstap van de basisschool naar de middelbare school en de veranderingen die daar bij komen kijken. Wat verandert er voor u en uw kind en hoe kunt u uw kind helpen bij het leren, ook als u de schoolstof zelf niet beheerst. De bijeenkomst vindt plaats in de benedenzaal van de Paaskerk, Augustinuspark 1 in Amstelveen. Aanvang: 20.15 uur. De toegang is gratis. Graag vòòr 22 april aanmelden bij Karel Vlieger, voorlichting@stichtingjansteen.nl

Paaskerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

De Paaskerk in Amstelveen


Met de overstap van de basisschool naar de middelbare school verandert er veel voor gezinnen. Een kind verandert van school en daarmee wordt een hele stroom van veranderingen in gang gezet. In dezelfde periode, waarin het kind overgaat naar een andere levensfase worden alle vertrouwde relaties anders die het kind had. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het kind, maar ook voor de gezinssituatie.

Op deze avond wordt ingegaan op:

Puberen: Een begrip dat vaak in negatieve zin gebruikt wordt, maar dat niet hoeft te zijn.

Planning en organisatie: Een korte inleiding op de basisstructuur van het middelbaar onderwijs  en hoe u als ouder de juiste voorwaarden kunt creëren.

Studietechniek: Studeren kan op vele manieren, maar wat is de beste methode?

Leerproblemen: Een korte uitleg over een aantal veel voorkomende leerproblemen als dyslexie, AD(H)D, beelddenken en dyscalculie en over het gebruik van hulpmiddelen.

Hoe kinderen te ondersteunen: Hoe kunt u als ouder uw kind helpen bij het leren, terwijl u niet alle schoolstof zelf beheerst? Na de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen, of verder te praten met één van de leerlingbegeleiders.

Bent u wel geïnteresseerd, maar kunt u niet op deze avond?  Meld dit op bovenstaand e-mailadres. Mocht de bijeenkomst nogmaals worden georganiseerd, dan wordt u hierover geïnformeerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.