Bijgewerkt: 22 september 2023

Volledig interview met Vladimir Poetin's woordvoerder

Nieuws -> Informatief

Bron: YouTube/Sky News/Pravda
08-04-2022

Vladimir Poetins woordvoerder Dmitry Peskov ontkent dat Rusland oorlogsmisdaden heeft begaan in Oekraïne, maar geeft toe dat er 'aanzienlijke' Russische verliezen zijn geleden.

Dmitry Peskov zei, in zijn eerste uitgezonden interview met westerse media op 7 april 2022 tegen Mark Austin een Engelse journalist en presentator van Sky News, dat geverifieerde foto's en satellietbeelden van dode burgers in de straten van Oekraïense steden een 'gewaagde vervalsing' waren. Hij hield vol dat de situatie in Boecha (Бу́ча), waar foto's veel vermoorde Oekraïense burgers laten zien, een 'goed geënsceneerde insinuatie' was, niets anders.''Rusland startte de speciale operatie in Oekraïne op 24 februari 2022. Op 25 maart meldde het ministerie van Defensie dat tijdens de speciale operatie op het grondgebied van Oekraïne 1.351 Russische militairen waren gedood en 3.825 mensen gewond waren geraakt. Het verlies van de Oekraïense troepen bedroeg volgens het ministerie van Defensie 30.000 mensen' -meldde de Pravda op 7 april 2022.

De Pravda ('Waarheid') is een Russische krant, voorheen de officiële krant van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie, toen het met een oplage van 11 miljoen een van de invloedrijkste kranten van het land was. De krant Pravda wordt tegenwoordig geleid door de Communistische Partij van de Russische Federatie, terwijl de online-versie Pravda.ru in particuliere handen is en internationale edities heeft die in het Russisch, Engels, Frans en Portugees verschijnen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.