Bijgewerkt: 27 september 2022

Vliegende start van de club Jonge Ondernemers Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Ondernemersvereniging Amstelveen
26-08-2017

Met de titel 'Strategie en suppen - Wat is je erfenis?' trapte de Ondernemersvereniging Amstelveen op donderdag 24 augustus 2017 af met Young Entrepreneurs (Jonge Ondernemers) Amstelveen (YEA). Een nieuw initiatief voor ondernemers en professionals tot 37 jaar. De kick-off vond plaats bij Poel’s Up Amstelveen en trok het maximum aantal deelnemers met de programmaonderdelen ‘suppen, inspiratie, netwerken en roast-diner’.

Het doel van YEA is om in Amstelveen te bouwen aan een netwerk van gelijkgestemde jonge ondernemers en professionals tot 37 jaar, de generaties Y en Z. De deelnemers hoeven niet per se in Amstelveen te wonen, of te werken, ook geïnteresseerden uit Amsterdam, of de Amstelland gemeenten zijn van harte welkom. Bij YEA gaat het puur om creëren van een regionaal netwerk voor zakelijke en persoonlijke groei, doordat gelijkgestemden hun kennis, ervaring, diensten en producten met elkaar delen.

Foto Amstelveen
(Foto OA - 2017)

De jonge ondernemers met Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken (5de van links) op het terras van stadsstrand Poel's Up op 24 augustus 2017


Initiatiefnemer. OA-bestuurslid Michiel de Wijn (33 jaar en eigenaar van MIAX Branding en Design) is de initiatiefnemer: 'Er is bewust gekozen voor een Engelse benaming. Daarmee wordt het netwerk ook opengesteld voor anderstaligen.' Gelijkgestemdheid zit hem in generaties. Y en Z zijn de ondernemers van nu en de toekomst. 'Tussen X en YZ is niet alleen de leeftijd een verschil. Denk en werkwijze, de zogenoemde cultuur van elke generatie is anders. De leeftijdsgrens van 37 jaar is bewust gekozen om jonge ondernemers die in dezelfde fase van persoonlijke ontwikkeling en groei zitten samen te brengen.”

What’s next? Onder de noemer YEA zullen jaarlijks meerdere events worden georganiseerd, die altijd een activiteit en inspirerend onderdeel zullen bevatten. De events worden onder meer uitgezet op Meetup.com, een platform, waar jonge ondernemers veel gebruik van maken, diverse social media kanalen en de website van de OA. Elke ondernemer, of ondernemende professional die binnen de doelgroep valt kan zich via deze kanalen aanmelden.

De bijeenkomst op 24 augustus 2017 startte met een uur suppen. Daarna hield Erno Pickée van Your Legacy een inspirerend betoog over de belangrijkste vraag die men zich zou moeten stellen ‘Wat is mijn doel en hoe wil ik later worden herinnerd? Oftewel ‘What’s your legacy?’ Het event werd afgesloten met een netwerkborrel en ‘roast diner’. De deelnemers waren erg enthousiast. Een aantal wil zelfs een actieve bijdrage leveren aan de organisatie van events en verdere uitbouw van YEA. Kortom: We kijken terug op een zeer geslaagd kick-off-event van Young Entrepreneurs Amstelveen. Mede mogelijk gemaakt door Rabobank Amstel en Vecht en Poel’s Up Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.