Bijgewerkt: 18 april 2021

Veteranenvlag is gehesen bij het raadhuis van Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Amstelveen Oranje/Veteranendag NL
27-06-2020

Op zaterdag 27 juni 2020 tijdens de Nederlandse Veteranendag is de speciale Veteranenvlag bij het raadhuis van Amstelveen gehesen. Ter gelegenheid van deze bijzondere dag een vlag overhandigd aan enkele veteranen uit de gemeente Amstelveen op 25 juni 2020 bij het Oorlogsmonument aan de Amsterdamseweg, als eerbetoon voor hun inzet in het verleden en heden voor onze vrijheid.

Foto Amstelveen
(Foto Stichting Amstelveen Oranje - 2020)

Frank Kuyper voorzitter van de Stichting Amstelveen Oranje overhandigt de Veteranenvlag aan oorlogsveteraan Leo Barlag


De veteranen kregen deze vlag aangeboden van de Stichting Amstelveen Oranje voor hun militaire diensten en opofferingen en voor hun inzet bij de herdenkingen in Amstelveen. Er wordt met de vlag geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende veteranen, uitzendingen of leeftijden. Dit om aan te tonen dat de veteranen samen sterk zijn. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn verdere fysieke onderdelen van de Nederlandse Veteranendag 2020 afgelast.

Foto Amstelveen
(Foto Stichting Amstelveen Oranje - 2020)

Veteranen Rob de Koning, Leo Barlag, Rinco van der Baan, voorzitter Frank Kuyper en veteraan John Barlag met de speciale Veteranenvlag


De Landelijke Veteranendag vindt dit jaar in aangepaste vorm en zonder publiek plaats op zaterdag 27 juni 2020. Om 13.00 uur is er een programma vanuit de Ridderzaal. De NOS zendt dit live uit. Het programma wordt geopend door de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag, drs. Jaap Smit. Ook de minister van Defensie en de minister-president zullen spreken.

Nederlandse Veteranendag in Den Haag alleen in de Ridderzaal en op tv. Dit jaar wordt de Veteranendag in aangepaste vorm georganiseerd, met een programma van 45 minuten in de Ridderzaal voor een kleine groep gasten. Het programma wordt live uitgezonden door de NOS. Er worden verder geen fysieke evenementen of activiteiten georganiseerd. Op deze manier geeft het Nationaal Comité Veteranendag, in samenwerking met de NOS, invulling aan de Nederlandse Veteranendag met als doel dat Nederland toch het jaarlijkse ‘dankjewel’ voor onze veteranen kan meebeleven.Programma Ridderzaal. Het programma wordt om 13.00 uur geopend door de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag, drs. Jaap Smit. Later spreekt de minister van Defensie de veteranen toe. De minister-president sluit het programma inhoudelijk af met een persoonlijke videoboodschap. Twee andere autoriteiten zijn ook aanwezig in de Ridderzaal: Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer en Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, luitenant-generaal der mariniers Frank van Sprang. Hun aanwezigheid stipuleert de betrokkenheid van de krijgsmacht bij veteranen en de Nederlandse Veteranendag.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.