Bijgewerkt: 29 september 2023

Verslag van de 10 december-actie van Amnesty Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Mea van Tilburg
13-12-2010

We stonden tussen 11 en 4 uur in de kou op de Amstelveense markt. We hebben 100 handtekeningen voor de petitielijst voor Su Su Nway uit Myanmar (Birma) verzameld. (Su Su Nway (Birmese: cu cu NWE:, geboren in 1971, ook bekend als Su Su Nwe.).

Zij is democratie activist en lid van de Nationale Liga voor Democratie (NLD), is de eerste nationale Birmese die met succes hebben opgeroepen de lokale overheid op grond van een wet van 1999 die dwangarbeid verbiedt.

Su Su Nway werd veroordeeld tot 12 jaar en 6 maanden in de gevangenis op 11 november 2008. Dit werd verminderd met vier jaar in februari 2009. Su Su Nway bevindt zich momenteel in Hkamti Gevangenis in Sagaing.

Amnesty Amstelveen
(Foto Amnesty Amstelveen - 2010)

Leden van de Amnesty Amstelveen tijdens de 10 december actie op het Stadsplein


Iedere ondertekenaar kreeg een  kaarsje met glaasje, waarvoor de mensen heel dankbaar waren. Ook hebben we veel kaarten en kaarsen kunnen verkopen. Verder hebben we in 12 restaurants totaal 200 kaarsjes rondgedeeld die 's avonds gebrand hebben.De mensen konden  een kaartje meenemen met informatie over Su Su Nway.

Met de groep zijn we gaan eten in restaurant Silversant te Amstelveen. Ons persbericht was geplaatst in beide regionale kranten. ook stond info op onze website. De regionale TV zender heeft ook een opname gemaakt. We zijn zeer tevreden over het verloop van de dag.

Mea van TilburgAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.