Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Verslag Internationale Vrouwendag 8 maart 2014 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Marlene Meester
14-03-2014

'Napak ganda mo tingnan of Comme tu est belle! ' was het welkom bij binnenkomst op de viering van Internationale Vrouwendag in wijkcentrum Alleman. Hierdoor ontstond er meteen al een lacherige sfeer. Overigens betekent het : ‘Oh,wat ben je mooi!’ in het Filippijnse cq. in het Frans.

De zaal was versierd met mooie kleding van de Kledingbank. Deze had ook een dame aangekleed die eerst ‘gewoon’ en daarna in haar nieuwe kleding over de catwalk liep, evenals dames voor en na hun vernissage. Tussendoor presenteerde prof. dr. Mineke Schipper een modeshow door de eeuwen heen. Zij liet ons zien, hoe en waarom mensen zich in de loop der tijd zijn gaan kleden. Dr Iffat Rose Gill, een Pakistaanse vrouw, vertelde hoe zij vrouwen in Pakistaanse dorpen naar het dorpsplein  (choupaal) kreeg waar voorheen alleen  de mannen  kwamen.

Zij gaf hen allen eenzelfde fleurige sjaal (chunri). Dit gaf hen kracht om samen te komen. Zij heeft een project gestart om via moderne communicatiemiddelen de vrouwen te stimuleren in  hun  sociale en economische emancipatie. Tevens wordt hierdoor de zelfredzaamheid van meisjes en vrouwen bevorderd . De aanwezigen werden verzocht bij het verlaten van de bijeenkomst een donatie voor dit project te doen. (www.chunrichoupaal.org  ). Het hele programma werd gepresenteerd door Sue Changoe.

Na al dit gepraat werd de Zumba gedanst o.l.v. Marjan Bakker en kon de afterparty beginnen. We konden genieten van de haring van de Volendammer vishandel en  heerlijke internationale hapjes, bereid door een Koerdische en een Marokkaanse vrouw. Ook kon je je nog laten verwennen door een kapster, of schoonheidsspecialiste.

Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst die door 140 voornamelijk vrouwen bezocht werd.  De politiek was door een kort bezoek van twee wethouders (Koops en Raat) en een aantal (toekomstige) raadsleden goed vertegenwoordigd. Deze bijeenkomst van het Vrouwenplatform werd ondersteund door AanZ-Amstelveen en werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Theo Jansen M.O.C., Stinakfonds, Wijkplatform KKP, Volendammer Vishandel, AH Kostverlorenhof en ICI Paris.

Namens de voorbereidingsgroep, Marlene Meester, voorzitter Intercultureel Vrouwenplatform AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.