Bijgewerkt: 22 juli 2024

Verhalen Bieb-app - van wachtmoment naar leesmoment

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
19-02-2015

Voor iedereen die even een verhaal wil lezen zonder online te gaan, is er vanaf 19 februari 2015 de Verhalen Bieb-app van de Bibliotheek. De app start met 20 verhalen in de categorieën: humor, spanning, drama en biografie. Iedere maand komt er een nieuw verhaal bij van bekende en minder bekende auteurs, die hiermee een extra podium krijgen. Zo heeft de gebruiker een makkelijke manier om altijd en overal korte verhalen te lezen op smartphone of tablet.

De Verhalen Bieb bevat korte verhalen voor volwassenen van zo'n 6.000 woorden, met een pakkend en verrassend plot. Ze zijn in 15 tot 20 minuten te lezen - ideaal voor onderweg, op wachtmomenten, of voor het slapen gaan. In de app staan o.a. verhalen van Fiona Rempt (Regendruppels), Herman Brusselmans (De overval), Anne Winkels (Schoonheid) en Jan Bos (GGZ). Korte verhalen zijn 'hot'. Zo is de bekende auteur van korte verhalen A.L. Snijders, gevraagd een verhalenbundel samen te stellen samen met een staalkaart van korte verhalen uit de Nederlandstalige geschiedenis voor de campagne ‘Nederland Leest’ in november 2015 en deze week (14-21 februari) is het de week van het korte verhaal. De Verhalen Bieb-app is eenvoudig in gebruik en gratis te downloaden via de App Store, of de Google Play Store. Voor het lezen is geen internetverbinding nodig; het gedownloade verhaal wordt opgeslagen op smartphone, of tablet. De lezer start het verhaal en de rest volgt vanzelf.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek.nl - 2015)

De Verhalen Bieb bevat korte verhalen voor volwassenen van zo'n 6.000 woorden, met een pakkend en verrassend plot


 “Iedereen kan nu ‘verhaal halen’ bij de Bibliotheek. Lekker even ontspannen, wanneer je maar wilt. In een kwartier een mooi verhaal  lezen. Wij bieden inmiddels een breed en gevarieerd aanbod apps: de VakantieBieb (e-books voor op vakantie), de LuisterBieb (luisteren naar je boek), de PoëzieBieb (poëzie) en de Verhalen Bieb (korte verhalen). Met ‘voor elk wat wils’ dus”,-  aldus Victor van Honk van de Bibliotheek Amstelland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.