Bijgewerkt: 14 juli 2024

Verdachten aangehouden van het opblazen brugwachtershuisje

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Politie NL
04-04-2014

Ouderkerk aan de Amstel - De recherche heeft deze week drie verdachten aangehouden als verdacht van betrokkenheid bij het opblazen van een brugwachtershuisje aan de Jan Benninghweg in Ouderkerk aan de Amstel in de vroege ochtend van 1 januari 2014. De jongemannen zijn 16, 17 en 19 jaar en allen afkomstig uit Ouderkerk aan de Amstel.

Rond 05.00 uur werden bewoners van Ouderkerk opgeschrikt door een explosie, veroorzaakt door zwaar illegaal vuurwerk, vermoedelijk een mortierbom. Het brugwachtershuisje werd door de explosie volledig vernield. De schade werd geraamd op 75.000 euro.Naar aanleiding van de explosie werd via 'Whatsapp' een filmpje verspreid onder buurtbewoners van Ouderkerk. Op het filmpje is te zien, dat er vanaf een afstand wordt gefilmd in de richting van het brugwachterhuisje en dat er na enige tijd een kleine explosie volgt, gevolgd door een veel grotere explosie.

Bureau 020 (AT5) en Bureau NH (RTV-NH) besteedden aandacht aan de zaak. Binnengekomen informatie naar aanleiding van deze opsporingsprogramma's hebben geleid tot de aanhouding van de drie verdachten. Inmiddels zijn de drie mannen na verhoor weer heengezonden. Zij zullen zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.