Bijgewerkt: 28 september 2022

Veilinghouder Arie Molendijk taxeert uw oude boeken

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
12-08-2014

Heeft u oude boeken, bijbels, handschriften, ansichtkaarten of prenten in huis? En bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar wat deze materialen waard zouden zijn? Pak ze dan goed in en neem ze mee naar de bibliotheek Amstelveen.

Op zaterdag 23 augustus 2014 is taxateur, antiquaar en veilinghouder Arie Molendijk  aanwezig om uw oude boeken, handschriften, prenten et cetera te taxeren. Arie Molendijk is gespecialiseerd in oude geschiedenis, Bijbels, theologie en topografie. De taxatie wordt zoveel mogelijk gedaan aan de hand van recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van de boeken is afhankelijk van de druk en de staat, waarin het boek verkeert.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2014)

Arie Molendijk taxeert uw oude boeken


Met enige regelmaat komen er op dit soort dagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms doemen zelfs geheel onbekende boeken op. Arie Molendijk neemt vandaag voor iedereen, één voor één, de tijd om een duidelijke taxatie te geven van de meegebrachte materialen. Mochten er interessante werken tussen zitten, dan kunt u deze direct verkopen; voor een eventuele restauratie kan een afspraak gemaakt worden. Heel zeldzame boeken kunnen in aanmerking komen voor een taxatierapport voor de verzekering. Zo’n rapport kan deze dag worden opgemaakt.

Arie Molendijk heeft inmiddels bijna 1000 taxatiedagen op zijn naam staan. De toegangsprijs bedraagt 5 euro per persoon, ter plekke aan hem te voldoen. Zaterdag 23 augustus 2014 – bibliotheek Stadsplein Amstelveen - Inloop tussen 13.00 en 17.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.