Bijgewerkt: 5 december 2021

Veiligheids10Daagse 2020 om ouderen weerbaar te maken

Nieuws -> Informatief

Bron: ANBO
05-02-2020

Op 5 februari 2020 praat minister Grapperhaus met de Tweede Kamer over criminaliteitsbestrijding. Daarbij wordt specifiek aandacht besteed aan maatregelen om te zorgen dat minder ouderen slachtoffer worden van High Impact Crimes. High Impact Crimes zijn zeer ingrijpend voor slachtoffers, want het gaat om woninginbraken, geweld, straatroof en overvallen. ANBO werkt nauw samen met het Ministerie van Justitie en Veiligheid om ouderen weerbaarder te maken: met veiligheidschecks bij senioren thuis en met de Veiligheids10Daagse die ANBO vanaf 30 maart 2020 organiseert.

Foto Amstelveen
(Bron ANBO - 2018)

Liane den Haan algemeen directeur bij ANBO


Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: 'Uit cijfers blijkt dat het aantal slachtoffers van High Impact Crimes van 65 jaar of ouder in de afgelopen drie jaar met circa 17 procent is afgenomen. Dat is goed nieuws. Toch waren er in 2018 nog 16.597 oudere slachtoffers. ANBO doet er daarom alles aan om ouderen weerbaar te maken. Dat doen we door advies te geven hoe mensen hun woning (nog) beter kunnen beveiligen, een babbeltruc kunnen herkennen en weten hoe ze moeten reageren als iemand aanbelt en om hulp vraagt. Maar ook hoe ouderen veilig online actief kunnen zijn en geen slachtoffer worden van bijvoorbeeld phishing of andere online criminaliteit.'

Verschillende workshops over veiligheid. Samen met het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), de Politie, de Rabobank, ABN AMRO, Google, ING, Interpolis, Startpagina.nl, gemeenten en de Risk Factory’s in Twente en Venlo organiseert ANBO vanaf 30 maart 2020 voor de derde keer de Veiligheids10daagse voor senioren. Minister Ferd Grapperhaus trapt de Veiligheids10Daagse op 30 maart officieel af in Den Haag.

Voor alle ouderen in Nederland. Van 30 maart t/m 16 april 2020 kunnen ouderen in Leeuwarden, Hoofddorp, Tilburg, Apeldoorn en nog vele andere plekken in het land verschillende workshops volgen op het gebied van veiligheid: over het voorkomen van babbeltrucs, woningbeveiliging, veilig online betalen, de rol van de wijkagent en nog veel meer. Het is gratis en voor iedereen toegankelijk. U bent van harte welkom om deel te nemen aan de workshops die we organiseren. Voor alle informatie en om u aan te melden klikt u op de button hier. Graag tot ziens bij de Veiligheids10Daagse 2020!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.