Bijgewerkt: 27 september 2023

Varkensambulance total loss

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
01-02-2007

De opvallend beklede 'varkensambulance' van Het Beloofde Varkensland is op donderdag 30 januari 2007 total loss gereden op de Bovenkerkerweg. De chauffeur is er met 'een schram, een pleister en de schrik' vanaf gekomen, zegt eigenares Dafne Westerhof.

Beestenbus Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

De Blije Beestenbus in 2005„Ik was op Het Beloofde Varkensland toen ik sirenes hoorde," zegt Westerhof. „Kort daarna werd ik gebeld door Dennis, de chauffeur. Hij vertelde dat hij een ongeluk had gehad. Toen ik daar aankwam was de politie er al. De bus was helemaal aan diggelen. Dennis zat bekneld en moest eruit gezaagd worden. Het is een wonder dat hij het heeft overleefd."

De toedracht van het ongeluk is niet duidelijk. Het busje botste in de bocht van de Bovenkerkerweg frontaal op een personenauto van een 43-jarige bestuurder. Deze persoon is er zonder letsel afgekomen. Westerhof’s assistent Dennis is ter plekke behandeld aan zijn verwondingen.

Westerhof zit zonder busje volledig onthand. „Je moet direct kunnen ingrijpen. Als er bijvoorbeeld op de Veluwe een varkentje wordt gesignaleerd, moet je daar meteen heen kunnen. Na een nachtje vriezen is het beest misschien wel dood."

De bus draagt volgens Westerhof een hele geschiedenis met zich mee. In november moest het voertuig nog uitrukken voor een varken in de bossen van Goirle, waarop jagers het hadden voorzien. Toen Westerhof het dier zag lopen, kon er geen twijfel over bestaan: de zeug was zwanger. Ze wist het dier te vangen en mee te nemen en een dag later zijn de biggen geboren. Die moeten nu eigenlijk elders ondergebracht worden.

„Omdat we net een peperdure oormerkrechtszaak achter de rug hebben, is er geen geld om een nieuw busje te kopen", zegt Westerhof. „Ik ga maar naar de Suzuki-dealer, dat is namelijk het oorspronkelijke merk dat onder de bekleding zit, om te vragen of ze iets voor me kunnen doen. Maar als er iemand anders een busje wil schenken of voor weinig heeft staan, dan houd ik me aanbevolen." Dafne Westerhof: 06-5373.3267.

Website: Familie Bofkont


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.